Droevig nieuws uit Bellewaerde: olifant Tunga plots overleden

Bellewaerde
Attractiepark Bellewaerde in Ieper is in de rouw. Vanmiddag is Tunga, één van de twee mannelijke olifanten van het park, er onverwacht overleden. Het dier werd dertien jaar. De dierenverzorgers, die door de jaren heen een band hebben gekweekt met het dier, treuren om het verlies van de olifant.

Tunga is een Aziatische olifant en werd geboren op 10 oktober 2004 in Chester Zoo in Engeland. Het dier kwam in 2010 aan in Bellewaerde. Tunga was een zeer nieuwsgierig dier en werkte steeds goed mee met de dierenverzorgers tijdens de trainingen, zegt Bellewaerde in een persbericht. Het lichaam van Tunga wordt verder onderzocht in samenwerking met de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Een van de vermoedelijke oorzaken van het overlijden is een bacteriële (clostridium, ...) of virale (herpes, ...) infectie.

"Bellewaerde financiert samen met andere zoo's en EAZA wetenschappelijk onderzoek naar deze infecties, gezien dit wereldwijd een vaak voorkomende plotse doodsoorzaak van Aziatische olifanten is," aldus Melissa Nollet, dierenarts in Bellewaerde.

Tunga was ook zeer geliefd bij de bezoekers van Bellewaerde. Zijn overlijden is zeer hard aangekomen bij iedereen, maar vooral bij de dierenverzorgers, zegt het pret- en dierenpark in een persbericht.