Drie gewonden op tweede dag stierenrennen in Pamplona

EPA
Op de tweede dag van de beroemde stierenrennen in het Spaanse Pamplona zijn drie deelnemers gewond geraakt. De zes stieren liepen het 875 meter lange parcours door de binnenstad naar de arena in 2 minuten en 23 seconden, wat volgens commentatoren een extreem snelle tijd is.

Bij de gewonden gaat het om een 45-jarige en een 61-jarige man, die aan de schouder en het hoofd gewond zijn geraakt. Een 19-jarige vrouw liep verwondingen op aan de rug en de hals, zo meldt de Spaanse zender RTVE op gezag van het ziekenhuis.

Gisteren, op de openingsdag van de beruchte jaarlijkse stierenloop, raakten in totaal vijf mensen gewond. Drie van hen blesseerden zich aan de hoorns van de stier, twee anderen liepen een hersenschudding op. (Lees hieronder verder)

Photo News

De stierenrennen zijn een jaarlijkse traditie van het San Ferminfestival in Pamplona. Tot 14 juli worden er dagelijks stieren losgelaten op een 875 meter lang parcours doorheen de smalle straten van de stad. Een menigte vrijwilligers loopt voor de stieren uit en probeert het er heelhuids vanaf te brengen. Zo'n 'encierro' is uiteraard niet zonder gevaar. Jaarlijks raken tientallen mensen gewond. In 2009 viel het laatste dodelijke slachtoffer.

Het zijn echter vooral stieren die het leven laten bij de gevechten. Dierenrechtenorganisaties protesteren dan ook al jaren tegen de traditie, die volgens hen onnodig veel dierenleed veroorzaakt.

BEKIJK OOK. Gisteren vielen 5 gewonden tijdens de beroemde stierenloop:

EPA
EPAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.