Dodelijke kettingreactie: zes dieren geëlektrocuteerd in Krugerpark

Een leeuw in het Krugerpark, illustratiebeeld.
Getty Images/iStockphoto Een leeuw in het Krugerpark, illustratiebeeld.
Zes dieren zijn overleden na elektrocutie in het grootste nationaal park van Zuid-Afrika, in wat de autoriteiten omschrijven als een “freak accident”.

Door een storm met hevige wind en zware regen afgelopen vrijdag viel een hoogspanningslijn in het bekende Krugerpark om, waardoor een stroomkabel een giraf en een witte neushoorn elektrocuteerde, legt parkwoordvoerder Isaac Phaahla uit. 

Twee leeuwen en twee hyena’s die in de karkassen een lekkere maaltijd zagen, werden geëlektrocuteerd toen ze de giraf en neushoorn wilde opeten. Parkrangers troffen de zes dode dieren de volgende dag aan.

Deze maand stierven verder nog vier dieren in het park. “Twee van hen werden het slachtoffer van stropers, de dood van de twee andere dieren wordt nog onderzocht.”

Bekijk ook:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gaby De Decker

    Alles hangt af van het respect als mens voor het dier. Vandaag ‘wandelden’ er twee mannetjes leeuwen naast en voor onze ranger truck in Addo park, idem met grote kuddes olifanten, mens bleef rustig, dier dus ook. Leverde trouwens prachtige beelden op en onvergetelijke herinneringen