Dode walvis met maag vol plastic aangetroffen op Sicilië

Illustratiebeeld
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld
Op het Italiaanse eiland Sicilië is een dode walvis aangespoeld. De maag van het dier zat vol plastic afval, zegt milieu-organisatie Greenpeace vandaag.

De walvis werd vrijdag aangetroffen op het strand van Cefalu. Het gaat om een dier van zeven jaar oud. Volgens Greenpeace is het al het vijfde gelijkaardige voorval in Italië op amper vijf maanden tijd. 

In maart spoelde nog een dode walvis op Sardinië aan, die ook nog eens zwanger bleek. Dat dier had 22 kilo plastic in zijn maag. "De zee zendt ons een noodkreet voor hulp", meent de milieu-organisatie.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Maria Arens

    Het maakt niet uit waar die plastic vandaan komt, plastic MOET de wereld uit. Welke politici doet hier iets aan??? TOTAAL VERBOD om ook maar enig chemische of plastiek spul te vervaardigen. SCHAAM U : alle 'mensen'.

  • Christophe Spildooren

    Die plastic komt uit noord Africa en het midden oosten. Als je ziet hoeveel ton er daar per dag de zee in gaat... maar nieuws als dit is voor onze boomknuffelaars weer munitie om ons met nieuwe belastingen op te zadelen.

  • Imran De Blauwe

    Ongelooflijk, man man man. Waar gaat deze wereld naartoe