Dit koppel heeft een uniek en uiterst doeltreffend inbraakalarm. En daar bleek inbreker niet op voorbereid

Facebook
De dief die afgelopen week de woning van Adam en Carmelita Pearl uitkoos om in te breken, zal zich die beslissing nog lang beklagen. Het koppel uit Meridian in de Amerikaanse staat Idaho heeft namelijk een heel bijzonder inbraakalarm. En dat bleek perfect te werken.

Toen de jonge inbreker de wapenkluis van het koppel open probeerde te breken, werd hij plots door iets aangevallen. Het was Joey, de eekhoorn die sinds zes maanden bij de familie Pearl woont.

Aangevallen
"De dief vertelde ons dat hij zich een ongeluk schrok en onophoudelijk gekrabd werd, onder meer aan zijn handen", aldus agent Ashley Turner. "Wie verwacht dan ook om aangevallen te worden door een eekhoorn. Hij zei dat het dier echt van geen ophouden wist. Hij grabbelde dan ook samen wat hij kon en ging er als een haas vandoor. Maar we kregen hem toch te pakken, net als de gestolen spullen."

Bloementuin
Baasje Adam Pearl vertelt dat Joey al een half jaar bij hem en zijn vrouw woont, nadat de dochter van een vriend het diertje vond in een bloementuin. Het was toen amper een week oud. "Zijn oogjes waren nog gesloten en we zetten een alarm zodat we hem elke twee uur konden voederen", aldus Adam. (lees hieronder verder)

Facebook

"Qua temperament heeft hij wat van een kat", gaat hij verder. "Als hij aandacht wil, rent hij naar je toe en klimt hij langs je been naar omhoog. Hij eet graag noten en groenten, vooral spinazie. En hij durft die in onze potplanten in huis te begraven. Hij leerde zichzelf zelfs op de kattenbak te gaan."

Voorjaar
Adam was van plan om de eekhoorn in het voorjaar weer vrij te laten in zijn tuin, maar daar is hij nu niet meer zo zeker van. "Ik weet het niet, we zijn echt aan hem gehecht geraakt", klinkt het.

Facebook5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Rudi De Winter

  Ik vertrouw toch liever op mijn twee Staffords...

 • Jos Cesters

  Ni overdrijven he...

 • Dimi Bauwens

  Maverick U vergeet dat de slachtoffers opdraaien voor de kosten! A ja, de arme dief werd aangevallen door hun huisdier. Hij is getraumatiseerd en ziet nu overal eekhoorntjes vliegen.

 • Anonymous

  Juist Maverick Jones! Nagel op de kop!

 • Maverick Jones

  Hier werd de inbreker vrijgesproken en het eekhoorntje afgemaakt.