Dit is Frederick de hengst, het paard dat zo uit een meisjesboek lijkt weggelopen

LIVE LIKE.. “You’ve gotta dance like there’s nobody watching, Love like you’ll never be hurt, Sing like there’s nobody listening, and live like it’s heaven on earth.” ~William Purkey~ signed, Frederik the Great

Posted by Frederik the Great on  Thursday, October 9, 2014
"Het knapste paard ter wereld", zo bejubelden collega's van over het kanaal de zwarte hengst Frederick. De gespierde Fries met de lokken van een 'hairy metal'-ster werd in elk geval een internethit, en kan op zijn eigen Facebookpagina bogen. En omdat goede genen geld waard zijn, wordt er grof geld geboden opdat de helmboswuivende links en rechts een merrie bezwangert.

Paarden, je bent er doorgaans rabiaat voor of tegen. Haters gelieve dit stukje links te laten liggen. Maar liefhebbers: geniet even ongegeneerd van deze wonderlijke speling der natuur. Frederick, eigendom van de Amerikaanse Pinnacle Friesians-stallen in Ozark Mountains, verzamelde al 12.500 Facebook-volgers en heeft een eigen blog - al mogen we aannemen dat die niet door het dier zelf wordt geschreven.

Hoewel bij zoveel natuurpracht alleen maar stille eerbied past, geven we u hierbij toch enkele lofzangen op het dier. "Er zal nooit een meer majestueus paard op aarde lopen"; "Alleen God kon zoiets artistieks scheppen." "Het is alsof iemand een paard met een romantische held van een Boeketromannetje kruiste", zwijmelt ook iemand.

Al kan het met dat kruisen dik tegenvallen, financieel althans. Fotomodel Frederick komt goed aan de kost als dekhengst. De 'stud fee' van Frederick bedraagt een stevige 5.000 euro. Hoewel dat in de branche nog relatief goedkoop is. Sommige racepaarden kosten tot 170.000 euro om een merrie van dienst te zijn. Succesvol was hij in elk geval al: in augustus vorig jaar werd Vaughn geboren. En het veulen heeft volgens kenners alvast de fenomenale looks van z'n vader.