Dit is de allerbeste natuurfoto van 2019

De winnende foto: een Tibetaanse vos jaagt een marmot de stuipen op het lijf.
Yongqing Bao De winnende foto: een Tibetaanse vos jaagt een marmot de stuipen op het lijf.
In de kleine wereld van de natuurfotografen geldt het als de Oscar: de titel van Wildlife Photographer of the Year. De winnaar van dit jaar is Yongqing Bao die de jacht van een Tibetaanse vos op een marmot vastlegde. 

Gisteravond laat vond in het National History Museum in Londen de editie 2019 van het prijzencircus plaats.  Alle verdienen erkenning voor het vereeuwigen van de natuurpracht.

Wat misschien een raar uitziende snuitkever lijkt, is heel wat anders. Een ‘zombieschimmel’ in Peru heeft de
kever overgenomen en hem gedwongen in een varen te klimmen. Daar gebruikte de schimmel het binnenste van de dode kever als brandstof om tentakels te laten groeien die sporen moeten verspreiden.

RV

Een vrouwelijke puma valt een volwassen lama aan in Patagonië.

Ingo Arndt

De andere genomineerden

Zorica Kovacevic
Luis Vilariño
Alejandro Prieto
Stefan Christmann
Daniel Kronauer
Audun Rikardsen
Manuel Plaickner
Thomas Easterbrook
Riccardo Marchegiani
Ripan Biswas
David Doubilet
Max Waugh
Jérémie Villet
Cruz Erdmann25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Prachtig!

 • Yvan Lindekens

  Rachel Cousse: in de natuur geldt eten of gegeten worden en esthetische of morele overwegingen zijn daarbij niet van toepassing. Dat is eerder iets voor mensen die hun biologiekennis bij Walt Disney gehaald hebben.

 • Yvan Lindekens

  Luc LePinson: 5 foto's/s kon vroeger makkelijk, met een motordrive en magazijnen die tot 30m film konden bevatten. Zelfs voor relatief goedkope apparatuur als de Olympus OM-1 camera was dat toebehoren beschikbaarin de jaren 1980-1990. Voor het "tijdperk dat een fotograaf maar één kans had" moet je al teruggaan naar voor 1877. Ooit al eens van Muybridge gehoord?

 • Rachel Cousse

  Er zitten een paar mooie natuurfoto's tussen. De mooiste is die van de 2 rammen in de sneeuw. Maar foto's waar het éne dier op het punt staat het andere te verslinden,,,daar vind ik echt niks mooi aan, vind het ongevoelig dat je daar foto's van neemt.

 • guido vermeyen

  Mooie foto, terecht een prijs, maar ik denk dat die marmot met opzet recht-springt en blaast of eng geluid maakt, bedoeling om de vos te verjagen, dat zie je dikwijls....