Dierenliefhebbers boos om doden van ontsnapte lynx

Archiefbeeld.
AFP Archiefbeeld.
Een lynx die eind oktober uit een dierenpark in Wales was ontsnapt, is nu gedood omdat het dier een bedreiging voor mensen zou kunnen zijn. Dierenliefhebbers tonen weinig begrip voor het besluit en vragen zich af waarom niet is gekozen voor het verdoven van de lynx Lillith.

De lynx was eind oktober ontsnapt uit een dierentuin in het oostelijke graafschap Ceredigion. Pogingen om het roofdier levend te vangen, mislukten, aldus de zender Sky News.

Nadat Lillith was opgedoken in een gebied waar veel mensen wonen, werd op advies van een dierenarts besloten het dier te doden. "De veiligheid van de mensen stond voorop en daarom moesten we besluitvaardig handelen", aldus een verklaring van het gemeentebestuur van Aberystwyth op Facebook.
16 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Manu Dieleman

  Bestaat er niet iets dat noemt verdoven en slapen

 • Sven Kerstens

  Arm dier, eerst jaren in een kleine gevangenis moeten leven en nu nutteloos gedood. Maar wel beter voor hem of haar. Je zal er maar onschuldig zitten in zo n gevangenis.

 • rudy alleyn

  Om van te kotsen toch,waanzin gewoon.Men koos voor de minst lastige manier,afknallen dus,wie zijn nu eigenlijk de "beesten",ik wens die moordenaars vele,vele slapeloze nachten !

 • an debo

  Gevaar voor de mens ? Ist niet omgekeerd da de mensen gevaarlijk zijn? Dieren rijk en mensen dom !!!!!

 • johanneke li

  belachelijk, een lynx is niet geneigd om mensen aan te vallen er was dus maar weinig gevaar. met een paar valkooien en wat geduld had je het zonder kleerscheuren kunnen vangen.