Dierenbeulen bewerken kater met vuurwerk: rug ontveld, staart kwijt en plastic in zijn anus

De gewonde kater.
Dierenopvangcentrum Vlaardingen De gewonde kater.
Een kater is in de Nederlandse stad Rotterdam gruwelijk toegetakeld door dierenbeulen. Passanten troffen het beestje in de wijk Bloemhof aan zonder staart, een deels ontvelde rug en stukjes plastic in zijn anus. Volgens Dierenopvangcentrum Vlaardingen, dat het dier heeft opgevangen, is het dier zeer waarschijnlijk te grazen genomen met vuurwerk.

Het is onbekend of de kat een baasje heeft. Hij is niet gecastreerd, niet gechipt en heeft geen halsbandje. Zijn achterwerk is zwaar beschadigd door het incident. Het dierenasiel roept iedereen die iets gezien heeft op zich te melden. 

Het is de tweede keer in korte tijd dat Nederland wordt opgeschrikt door een dergelijke vorm van dierenmishandeling. Begin deze maand leidde de dood van kater DJ Karel in IJsselstein tot landelijke ophef. Het dier overleed nadat onverlaten vuurwerk in zijn achterwerk hadden gestopt. 
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • francis vantorre

  Ondanks de mishandeling door dierenbeul(en) blijft de poes spinnen bij de streling door mensen. Hoe kan je dieren zoiets aandoen? Als je er niet van moet hebben, koop dan geen maar laat ze gerust. De straffen die daar opstaan zijn ondanks verzwaring nog altijd veel te weinig.

 • Kurt Winkelmans

  Dit is helaas van alle tijden. Vroeger werden er kikkers opgeblazen dmv een grasstrootje . Er zullen helaas altijd mensen zijn die niks om ander leven geven en dit doen uit verveling. Mensdom zeker...

 • Ingrid Charlier

  Dat zijn toch geen mensen die zoiets doen. Dat zijn psychopaten en het is maar een kwestie van tijd dat ze dat met mensen doen. En inderdaad Eddy oog om oog tand om tand met dat crapuul.

 • Eddy Vermeulen

  Hoe moet je als normaal mens hier op reageren. Spoor ze op en doe hetzelfde bij hen?

 • Hugo BAVRE

  Hoe komt het dat er nog veel dierenbeulen zijn? Omdat de straffen niet zwaar genoeg zijn. Straffen moeten dienen opdat de dader, voor eender welk misdrijf, nooit meer zin zou krijgen om het nog eens te doen.