Dierenbeul takelt kat toe met mes in Gent: staart en oortje afgesneden

Facebook/Mieke Schuddinck
In de Gentse Dampoort is een dierenbeul gruwelijk aan het werk geweest. Zoya, de twee maanden oude kat van Tamara (24) werd gisteren zwaar verminkt teruggevonden. Haar staart en oor zijn afgesneden, daarnaast waren er verscheidene messteken over heel haar lichaam. De dader is spoorloos.

“Het is vreselijk, ze is bijna 3 maanden oud. Een echt lief en aanhankelijk beestje”, zegt de 24-jarige Tamara in shock. “Als je die foto’s ziet, het is vreselijk. Ze is gewoon opengesneden.” Zoya was sinds vorige donderdag vermist. “We hebben haar nog een hele nacht lopen zoeken in de buurt van de Zonder-Naamstraat”, zegt Tamara. “We hadden ook een al bericht via sociale media in de hoop haar terug te vinden. Dinsdagmiddag kreeg ik ineens een berichtje van een iemand: “Ik heb uw katje gevonden.” Ik was in shock. Hij stuurde ook een video door van onze Zoya bij de dierenarts. Ze hadden haar gevonden in onze straat.” 

Messteken

De gruwel die Zoya heeft moeten doorstaan is onmeetbaar. Haar staart en oor zijn afgesneden, haar lichaampje kreeg ook meerdere messteken te verduren. Ze werd door Gentse dierenarts Filip Van Daele gered en erna naar kattenopvang de Poezenboot gebracht om te herstellen. 

Volgens de dierenarts 
was de kat er erg aan toe. “Ik kom zoiets niet veel tegen. Het had meerdere zware snijwonden. Ik dacht eerst dat het in een machine terecht gekomen was, maar het lijkt me onwaarschijnlijk. Het katje heeft na de operatie bij mij gerecupereerd alvorens ik Mieke van de Poezenboot gecontacteerd heb”, aldus Van Daele.

"Ziek"

“Het is gruwelijk”, beaamt Mieke Schuddinck, voorzitster van de Poezenboot. “Het is zo’n lief jong katje, ze vertrouwt iedereen. Ik heb nog nooit een kat zo ernstig toegetakeld gezien. Ik hoop dan ook dat de politie de dader kan vinden zodat gerechtigheid geschied. Ik wil gerust met mijn organisatie als burgerlijke partij tegen de beul voorkomen. Zoiets is onmenselijk.” 

Eigenaar Tamara besloot dan ook om hetgeen haar Zoya overkwam online te delen, in de hoop de dader te vinden. “Zulke mensen mogen hier niet rondlopen, het is ziek. Ik heb er geen woorden voor. Hoe kan je zo’n lief beestje toetakelen?” 

Wie informatie heeft of een tip kan geven over de dader kan dit altijd doen via het nummer 09 266 61 11 of mail meldpunt@politie.gent.be.

Facebook/Mieke Schuddinck
Facebook/Mieke Schuddinck
Facebook/Mieke Schuddinck61 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wayne Hamilton

  Als ik dat monster onder mijn handen moest krijgen mogen ze al gelijk een begrafenis regelen want die komt niet meer levend onder mijn handen uit ! Wanneer gaat dit nu eindelijk eens STOPPEN !

 • sandra segers

  Zwaar gestoord moet je zijn om zoiets te kunnen doen!! Hopelijk heb je elke n8 zware nachtmerries monster dat je bent. Hoeveel lopen er hier eigenlijk met een masker op?? Wnt dit gebeurd overal meer en meer ,ook dieren die plots verdwijnen,gestolen worden in tuin(en)... Wat is er toch de laatste tijd zeg? Dit is toch niet meer norm... echt raar. Ik duim alvast voor jou poesje,wordt maar vlug beter.

 • hedwige v d w

  Welk plezier heeft een gestoorde gek aan het mishandelen van dieren?kan er mij iemand een begrijpbaar bericht sturen aub?

 • Marc Leeuwe

  Degene die dat goedpraten zijn net zo gestoord!! Preventief opsluiten!! Ik heb wel eens vervelende mensen in de straat....... als we zo gaan beginnen

 • Heidi Werbrouck

  Pieter Lammes, de eerstvolgende keer dat jij tegen een boom p.st mogen ze uwe p..t afsnijden? Ik heb soms ook "last" van de katten uit de buurt en een paar druppels water hebben veel meer effect dan een dier mishandelen.