Ga naar de mobiele website
^ Top

Dierenbeul snijdt oren van schaap af

Kristien Bollen
In Tielt-Winge in Vlaams-Brabant is een schaap het slachtoffer geworden van een dierenbeul. Beide oren werden tot tegen de schedel afgesneden.

Gisterenavond merkte een bejaarde dame het loslopende schaap op, waarna ze het dierenasiel alarmeerde omdat ze vreesde dat het diertje in het donker zou aangereden worden.Toen medewerkers van het asiel het schaap konden vangen, merkten ze de zware verwondingen op. Beide oren waren afgesneden en drie poten en de hals vertoonden diepe snijwonden.

Uren verzorging

Een dierenarts was uren in de weer om het schaap te verzorgen. Volgens de dierenarts waren de brutale verwondingen maximaal enkele uren voordien aangebracht.

De opgeroepen politie opende een onderzoek naar de wrede dierenbeul. De eigenaar van het schaap is nog niet gekend en wordt opgespeurd. Intussen krijgt het dier de nodige zorgen in het asiel.

Kristien Bollen
Meer over19 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Kris Matheuse

  Volgens mij moet er dringend naar de dader gezocht worden. Als je zoiets doet ben je iemand met zwaar psychische problemen....

 • Sonia Haelterman

  echt ziekelijke mensen die zoiets doen ocharme moet heel pijnlijk zijn zo n lieverdje

 • Mauveke

  Geen respect voor dieren ook niet voor de mens

 • soumiyua kaskas

  Diegene die dit op zijn geweten heeft is een walgelijke en zieke ziel. Hoe bedorven moet je wezen op dit te doen. Ik juich de sterke controle voor het welbevinden van die dieren. Misschien een idee om al de dieren die gehouden worden voor consumptie e.c met een chip te voorzien identificatie van de eigenaar enz dat belangrijk zou zijn wanneer zulke gruwelijkheden verricht worden,

 • Cindy V

  Ziekelijk en diep triestig

Meld een bug