Dierenbeul plakt muil van hond dicht met tape

Zwaar geval van dierenmishandeling in South Carolina: een zwerfhond werd er teruggevonden met zwarte isolatietape die strak rond haar muil gespannen was. "Caitlyn heeft veel pijn, haar toestand is kritiek", luidde het in een eerste diagnose. "Als het weefsel afsterft door het bloedtekort kan het zijn dat een groot deel van haar tong chirurgisch verwijderd moet worden." Vijf dagen nadat dit schrijnende geval aan het licht kwam, is een verdachte opgepakt. Het gaat om de 41-jarige William L. Dodson.

De grote middelen werden ingezet om de dader te vatten. Sociale media deden uiteraard hun werk, daarnaast loofde een dierenorganisatie uit Charleston een beloning van 1.000 dollar uit voor de cruciale tip. De overkoepelende beweging -de Humane Society of the United States- deed daar nog eens 5.000 dollar bovenop. Vanuit de hele wereld stroomden tot slot donaties binnen om Caitlyn erbovenop te helpen.

Met de vijftien maanden oude viervoeter gaat het intussen een pak beter. "Er wacht haar nog een lang herstel, maar ze boekt zeker vooruitgang", klinkt het op de Facebookpagina van de dierenorganisatie. "Ze rust en kan intussen weer zelfstandig eten. Zaterdag heeft ze lasertherapie gekregen, haar lippen en tong moeten nog wel onder het mes. Hopelijk is haar weefsel goed genoeg, zodat ze niet te veel van haar tong moet verliezen. Ze zit voorlopig nog in een drukcabine, zodat ze meer zuurstof krijgt en haar wonden sneller kunnen herstellen.