Dierenbeul geeft zichzelf aan na boze reacties op internet

Archiefbeeld
THINKSTOCK Archiefbeeld
Een 27-jarige Nederlander uit Zwanenburg, Mitchel J.,  is aangehouden door de politie nadat hij zelf filmpjes op Facebook had gezet waarin te zien was hoe hij zijn kat mishandelde. Door de negatieve reacties die er op volgden, besloot de man zich te melden bij de politie in Hoofddorp.

De schokkende beelden zette de man online in een besloten Facebookgroep 'Je bent een Zwanenburger als'. In een video is te zien hoe hij zijn kat onder een deken in bedwang houdt, terwijl het beest hevig aan het krijsen en blazen is.

Op een ander filmpje is het beest aan een touwtje gebonden en kan het geen kant op. Op het moment dat de zwart-witte kat probeert te springen, slaat hij echter achterover door de spanning op het koord. Op het laatste en derde filmpje poseert de verdachte trots met het beest, terwijl hij het optilt aan de nek en het beest kermt van de pijn.

Persoonsgegevens
Inmiddels zijn er op internet mensen die proberen gegevens van de man te achterhalen. De politie wil benadrukken dat het strafbaar is om je schuldig te maken aan laster, smaad, belediging of vernieling. Het kan van invloed zijn op de uiteindelijke straf die de verdachte eventueel opgelegd krijgt.

Twitter