Dierenasiel Koksijde heeft handen vol met 19 verwaarloosde hondjes

Bart Boterman
Dierenasiel Ganzeweide in Koksijde heeft momenteel de handen vol met 18 verwaarloosde hondjes. De dieren werden vorige week donderdag in Houthulst in beslag genomen bij een illegale fokker. Ze leefden in erbarmelijke omstandigheden.

"De hondjes zitten vol met klitten, hebben vlooien, wormen en schurft. Een echte schande", zegt manager van het dierenasiel Nique Huypens.

Het gaat hoofdzakelijk om chihahua's, maar ook mopshondjes, shih tzu's en kruisingen. "Het is alle hens aan dek. Onze vrijwilligers komen massaal helpen om de dieren te wassen en te scheren. Voorlopig kunnen we ze nog niet ter beschikking stellen voor adoptie. We moeten zeker zijn dat de dieren in goede gezondheid verkeren. Eens ze op onze website verschijnen, kunnen potentiële baasjes zich aanmelden", aldus Nique.

Twee dierenartsen komen de teefjes deze week nog steriliseren en alle honden chippen. In totaal werden bij de illegale fokker in Houthulst 29 hondjes in beslag genomen. Elf andere hondjes werden naar het dierenasiel in Roeselare gebracht omdat Dierenasiel Ganzeweide niet de capaciteit heeft om alle hondjes op te vangen. 

Bart Boterman
Bart Boterman
Bart Boterman
Bart Boterman
Bart Boterman9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kim Dolores Khan

  Raad voor iedereen: Nooit van een broodfokker zélf kopen! Op die manier steun je enkel hun onethisch gedoe.

 • gilbert dejonghe

  Ze mogen mij gerust eentje bezorgen . We hebben ook een kleine hond en die is 12 jaar .

 • Eida Lam

  Ik wil die mops wel adopteren, alleen al voor dat smoelwerk.

 • Eddy Vermeulen

  Heb altijd al veel respect gehad voor de mensen die in een dierenasiel werken, Je moet het toch allemaal maar doen, ik hou zo al jaren het klein geld bij in een grote spaarpot, heb er nu weer twee die vol zijn, zo rond de 5 Kgr. klein geld die ik eerstdaags naar het asiel ga brengen met nog een extra bijdrage. Want er over praten alleen is niet genoeg.

 • guido vermeyen

  Iedereen is blijkbaar geneigd om een hond te houden. vooral waar mensen dicht op elkaar wonen, woonwijk, is dat wel soms teveel..als er één hond begint te blaffen, slaat iedere hond aan. Vooral als er een autoportier dichtgelagen wordt is dit precies een teken : alle honden beginnen te blaffen of te keffen..dat zijn van die "gezelschapshondjes" en hun gekef gaat door de dikste muur...leefbaar Vlaanderen ?