Dierenarts euthanaseert per ongeluk kat tijdens routinecontrole

Foto ter illustratie. De afgebeelde kat is niet poes Sophie.
thinkstock Foto ter illustratie. De afgebeelde kat is niet poes Sophie.
Een Texaans koppel is in de rouw omdat hun kat per ongeluk werd geëuthanaseerd tijdens een routinecontrole bij de dierenarts. De achtjarige poes Sophie kreeg per ongeluk een euthanasiespuitje toegediend in plaats van een rabiësvaccin.

Michelle Olson en haar echtgenoot hadden Sophie binnengebracht bij het Suburbia North Animal Hospital in Spring, Texas voor een check-up en een rabiës-vaccin. Alles leek in orde te zijn, tot ze op de terugweg ineens door de dierenkliniek gebeld werden met de vraag onmiddellijk terug te komen. “Het was de dierenarts zelf die belde. ‘Breng Sophie onmiddellijk terug, we hebben haar een euthanasiespuitje gegeven in plaats van een rabiësvaccin’”, vertelt Olsen aan lokale media.

lees verder onder de tweet met beelden van poes Sophie:

Het echtpaar maakte rechtsomkeert en haastte zich terug naar de dierenkliniek om te proberen hun geliefde poes nog te redden. “Ik pakte haar meteen uit haar mandje en hield haar vast en praatte tegen haar, want ik wist dat dit het laatste zou zijn dat ze zich zou herinneren”, zegt Olson. “Ik wist toen al dat ze niet meer terug zou komen. Ik wist het gewoon. Ze lag te sterven in mijn armen.”

Eenmaal terug in de dierenkliniek kreeg Sophie zuurstof toegediend en allerlei vloeistoffen om te proberen de dodelijke injectie te laten doorspoelen, maar dat mocht niet meer baten. De kat stierf twee dagen later. Het aangedane personeel van het dierenhospitaal bood de Olsons uitgebreid hun excuses aan voor het incident “dat nooit had mogen gebeuren”.

Alert zijn

Door het verhaal naar buiten te brengen, wil Olson naar eigen zeggen vooral het brede publiek erop alert maken dat ze “vragen moeten stellen aan hun dierenarts zodat dit niet nog eens gebeurt.”

De dierenkliniek in kwestie bevestigt aan ABC Houston dat het incident heeft plaatsgevonden, maar wil verder geen commentaar leveren.