Deze sticker moet leven van huisdieren redden bij brand

De stickers zijn te koop in de gemeentehuizen in de Westhoek en kosten 4 euro.
Warre Saint-Germain/Brandweer Westhoek De stickers zijn te koop in de gemeentehuizen in de Westhoek en kosten 4 euro.
De brandweerzone Westhoek verkoopt vanaf 9 september stickers die het leven van huisdieren moeten redden in geval van brand.

"Als eerste hulpverleningszone van België zullen de eigenaars van een huisdier aan de hand van een sticker kunnen aanduiden hoeveel dieren er mogelijks aanwezig zijn in een woning", zegt brandweerkapitein Bruno Denyss. "Zo kunnen brandweerploegen in een oogopslag zien hoeveel dieren ze kunnen aantreffen. Wanneer de situatie het toelaat, kunnen zij een reddingsoperatie aanvatten en de geliefde beestjes veilig en wel bij hun baasjes brengen. De stickers zijn te koop in de verschillende gemeentehuizen en kosten 4 euro per stuk", aldus nog kapitein Denyss.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tamara HENDRICKX

  Beste mensen, waarom hier geld aan geven/kopen als je dit ook makkelijk zelf kunt maken met pc (ontwerp via Powerpoint/Word of dergelijke) & printer??? Beetje creativiteit doet wonderen...

 • karin verwimp

  Kevin en Eric, 't gaat hier om de brandweer héh en niet om die graaiers in Brussel. En wat is nu 4 € ? Ik geef met plezier 10 € als die bij ons ook ooit verkocht worden.

 • Nele Riskin

  Zijn deze ook ergens te krijgen in Limburg ???? Of kan het online besteld worden en verzonden worden via de post ?

 • Steven Hrklbt

  Kevin Perremans, vroeger zonder dit kaartje reden we ook niemands huisje voorbij en redden we ook de huisdieren als dit nog mogelijk was. Dit kaartje vergemakkelijkt wel de situatie voor ons, zodat we weten hoeveel en wat er binnen is moest de eigenaar niet thuis zijn of de mogelijkheid niet hebben om dit te kunnen zeggen...

 • Eric Vanquickelberghe

  Schoon initiatief. Maar het lijkt al meteen weer een geldkloppreij. Waarom moet dat vier euro kosten. En nu zullen de hulpdiensten wel weyen waar dieren zitten, maar wanneer gaan ze eens aan de spuitgasten zelf denken. Bijvoorbeeld aan woningen met zonnepanelen ,dit duidelijk aantonen dat die er zijn. Dat kan voor die mensen veel ellende besparen.