Deze ‘schattige pup’ werd binnengebracht bij Amerikaanse politie, maar bleek iets heel anders dan een hond

Twitter
De politie van Bartlett in de Amerikaanse staat Illinois heeft een foto gedeeld van een ‘schattige pup’ die naar het commissariaat was gebracht door een bezorgde inwoner. Die had het diertje gevonden aan de kant van een drukke weg. Maar het bleek helemaal niet om een hond te gaan.

De politie deelde een beeld van het schattige beestje op haar Twitteraccount. “Het was een hele attractie op het politiekantoor”, klinkt het bij de foto. “Tot onze vrienden van Willowbrook Wildlife het kwamen halen.” (lees hieronder verder)

Het bleek namelijk niet om een hond, maar om een coyote te gaan. Dat is een roofdier uit de familie van de hondachtigen, die nauw verwant is aan de wolf. Met zijn lengte van 90 centimeter en gewicht van 15 tot 20 kilogram is hij wel een stuk lichter dan een gemiddelde wolf. 

Uitgedroogd

Volgens NBC Chicago ging het om een wijfje en was het dier uitgedroogd. “Als haar toestand vooruit blijft gaan en we geen andere gezondheidsproblemen ontdekken de komende week, zullen we haar naar een ander centrum brengen waar ze kan opknappen en er nog andere pups zijn van haar leeftijd”, aldus een vertegenwoordiger van het dierenopvangcentrum in Glen Ellyn.  

Zo ziet een coyote eruit als volwassen dier.
Getty Zo ziet een coyote eruit als volwassen dier.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.