Deze schattige kitten is eigenlijk de dodelijkste kat ter wereld

Thinkstock
Ze worden amper 50 cm lang, wegen niet veel meer dan een zak suiker en je zou ze zo willen knuffelen. En toch is de zwartvoetkat de dodelijkste katachtige ter wereld.

Vergeet tijgers en leeuwen, het is de zwartvoetkat die de titel 'dodelijkste kat ter wereld' verdient. Het dier is de kleinste kattensoort in Afrika (met een lengte van amper 27 tot 50 cm inclusief staart), maar trekt er toch iedere nacht op uit om te jagen. Daarbij azen ze vooral op kleine knaagdieren, maar ook vogels, spinnen en hagedissen. En maar liefst 60 procent van hun aanvallen leiden ook effectief tot een prooi: de beste cijfers van alle katachtigen. Niet slecht voor een dier dat meestal in je handpalm past. 

De crew van BBC Earth kon een familie zwartvoetkatten van dichtbij filmen. In de video hieronder zie je perfect waarom hun jachtinstinct zo dodelijk is.
28 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Nikos Delagas

  Het gaat hier om katten... mensen beginnen te zeuren dat mensen de dodelijkste katten ter wereld zijn

 • Sylvia Flawinne

  Inderdaad! De mens staat nog steeds op nr 1

 • medard albrechts

  wel iemand heeft het hier al gezegd, het dodelijkste dier op aarde is de mens, moord puur uit wraak of uit overtuiging(godsdienst), deze kat wil gewoon eten(wat is daar verkeerd aan?.)

 • Jeff Paeter

  Ze zijn misschien de beste jagers, maar ik denk niet dat ze mensen aanvalt, terwijl bv. tijgers het wel doen

 • Nanine DeWilde

  Ingrid challier, een dier dood ook voor zijn teritorium. Om zich te kunnen voortplanten. Uiteindelijk dus om meer macht te hebben. Wat is het verschil met de mens?