Ga naar de mobiele website
^ Top

Deze pitbull kreeg bijna een spuitje. Nu is hij de eerste politiehond van Ohio

Twitter
Toen Leonard de pitbull in het asiel werd binnengebracht, was hij zo agressief dat hij ongeschikt werd bevonden voor adoptie. Hij stond op een lijst om geëuthanaseerd te worden, maar de directeur van het asiel kreeg niet op tijd een geniale ingeving.

Er stond Leonard een spuitje te wachten, omdat hij te agressief was. Maar Jim Alloway, directeur van het asiel in Marysville, Ohio, zag een heel andere toekomst voor de pitbull. "Ik liep rond met een ruitenaftrekker en Leonard kwam aangelopen. Hij beet erin en liep weer weg. Hij was helemaal niet agressief, hij wou gewoon spelen."

Alloway, die vroeger al gewerkt had met politiehonden, zag Leonard als de ideale kandidaat om het politiekorps te vervoegen. Hij contacteerde de K9-afdeling van het korps in Ohio en vroeg of zij Leonard konden opleiden. Het korps was eerst wat weigerachtig, omdat ze nog nooit een pitbull hadden opgeleid. Maar uiteindelijk gingen ze toch overstag. In geen tijd toverden ze hem om tot politiehond.

Grote drive

"Hij is enorm ijverig", vertelt Krishe Osborne, directeur van de K9-afdeling. "Hij heeft een grote drive en wil constant werken." Ook Terry Mitchell, die Leonard onder zijn hoede nam, had snel een band met de hond. "Na het werk zit hij graag op mijn schoot."  

Dit weekend begint Leonard officieel aan zijn nieuwe job als eerste politiehond van de Amerikaanse staat Ohio. Veel succes Leonard!

Leonard is a dog that came to us about 7 months

Leonard is a dog that came to us about 7 months ago. He exhibited very high hunt, ball, and possessiveness drives; none of which make adoption likely for a family. Our director, Jim Alloway, who has extensive background with police dogs, was quick to recognize that there was a perfect home out there for Leonard.
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anoniem Anoniem

  Mensen met het hart op de juiste plaats voor dieren maken mij blij

 • Billy The Kid

  Tof

 • Berlinda Lenssens

  Fantastisch moet meer gebeuren!

 • Kansarax Buda

  Heel mooi. Dit verhaal bewijst dat iedereen, mens en dier, kan veranderen met de juiste aanpak..

 • me and I

  ♥. Geloof ik volledig. Cesar Millan had ook eens een speciaal ras waarmee zogezegd niets aan te vangen was ... hij had gewoon een taak nodig en was intussen 1 van de betere drugshonden :-)

Meld een bug