Deze man toverde zijn huis om tot paradijs voor 15 asielkatten

Een man uit Californië heeft de afgelopen 25 jaar een fortuin uitgegeven om zijn huis in de ultieme binnenspeeltuin voor zijn 15 asielkatten te veranderen. Hij wordt waarschijnlijk door vele mensen zot verklaard, maar het resultaat mag gezien worden. In een filmpje dat vorige maand op Youtube verscheen, laat Peter Cohen de spectaculaire transformatie van zijn woonst zien.

Cohen begon naar eigen zeggen met de werken kort nadat hij het huis in 1988 kocht. Sindsdien heeft hij heel wat werk besteed aan het maken van een kleurrijk en ingewikkeld netwerk van tunnels, zitstokken, hellingen en wandelpaden. Waarom? Nadat zijn twee katten allebei door een auto geraakt waren, besloot hij de enige overlevende kat voor de veiligheid binnen te houden. Maar daarvoor moest het huis natuurlijk iets interessanter gemaakt worden.

Al snel adopteerde Cohen enkele katten uit het asiel, zodat het dier niet eenzaam zou zijn. "En daarmee is het eigenlijk begonnen", klinkt het. "We proberen katten in huis te nemen die andere mensen niet willen, vooral de dieren die getraumatiseerd zijn", vertelde Cohen vorig jaar in een interview.

Dure hobby
Tegenover Houzz verklaarde hij dat enkel de wandelpaden of 'kattenpaden' meer dan 40.000 dollar gekost hebben. "Veel duurder dan wat een verstandig persoon zou bouwen, maar het kan me niet schelen", klonk het. "Ik hou van mijn katten, mijn huis en kunst, dus ontwierp ik het voor mezelf."

Uiteindelijk, zegt Cohen, geeft het hem vooral voldoening te weten dat hij een veilige en leuke omgeving voorziet voor de straatkatten. "Ze geven ons onvoorwaardelijke liefde en die 'catwalks' bouwen is maar één manier om mijn dankbaarheid daarvoor te uiten."

Het filmpje, dat in december online werd geplaatst, ging deze week opnieuw viraal en werd intussen bijna een half miljoen keer bekeken.