Deze hond was zo verwaarloosd dat je niet eens kon zien welk ras hij was

Facebook
Katie Dunkely (21) uit Wales bevrijdde twee honden uit een hok bij de buren. De dieren zaten al drie weken alleen zonder eten of drinken en waren er heel erg aan toe. Ze waren zo mismeesterd dat het moeilijk was om uit te maken welk ras ze waren.

Katie Dunkely uit Barry in Zuid-Wales hoorde al dagenlang honden verschrikkelijk janken bij de buren. Toen ze hoorde dat de buren al drie weken niet thuis waren, greep ze meteen in. Ze klom over de omheining en ging kijken in het huis. Daar trof ze twee uitgemergelde en uitgedroogde honden aan. Een derde hond was al overleden door ontbering.

Het huis lag vol met uitwerpselen en kapotgebeten blikken. De honden hadden overal in het huis restjes eten gezocht om te overleven, maar voor één dier kwam alle hulp te laat. De hond was gestorven door ontbering en was zelfs al in verre staat van ontbinding. De andere twee honden waren op sterven na dood.

Katie gaf de honden water en belde de politie en de dierenbescherming. De dieren waren zo mager dat je niet meer kon zien dat het om bulldogs ging.

Het huis van de buurvrouw
Facebook Het huis van de buurvrouw
Facebook

Excuus

Op Facebook schrijft Katie ondertussen de verontwaardiging van zich af. "Ik ben gechoqueerd. Ik kan me niet voorstellen wat er was gebeurd met de dieren als ik niet was binnengedrongen. De buurvrouw zou hiervoor in de gevangenis moeten vliegen!"

Maar de buurvrouw had een "excuus". Ze stak de situatie op een misgelopen relatie. "En bovendien werk ik de hele dag", klonk het in een berichtje aan Katie.

Katie kreeg een scherp bericht terug toen ze haar buurvrouw een berichtje stuurde.
Facebook Katie kreeg een scherp bericht terug toen ze haar buurvrouw een berichtje stuurde.

Adopteren

De twee honden verblijven voorlopig nog in het ziekenhuis, maar ze stellen het relatief goed. Als ze het ziekenhuis mogen verlaten, wil Katie de diertjes adopteren.