Gesponsorde inhoud

Deze dieren vechten om te overleven in een veranderende wereld

Onze moderne wereld verandert in sneltempo. Niet alleen door de opwarming van de aarde, maar ook door verstedelijking, industrialisatie, vervuiling, etc. Veel diersoorten moeten hierdoor hun levensstijl aanpassen, ook bij ons in Europa. Maar soms gaat het nog verder dan dat.

De veranderende wereld beïnvloedt bij sommige diersoorten zelfs hun genetisch materiaal, waardoor de evolutie zich eigenlijk voor onze ogen voltrekt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Nog meer dieren zien die vechten om zich aan te passen aan veranderende levensomstandigheden? Kijk dan elke woensdag om 21u naar Hostile Planet, de indrukwekkende nieuwe serie van National Geographic.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Flor De Preter

    Aanpassing aan veranderende omstandigheden is een constante in de evolutie. De soorten die daar het best in slagen, hebben ook de beste overlevingskansen. Zo zit de natuur nu eenmaal in elkaar.