Delta vervoert geen jachttrofeeën meer

Jericho, de broer van de doodgeschoten leeuw Cecil.
PHOTO_NEWS Jericho, de broer van de doodgeschoten leeuw Cecil.
Delta Air Lines vervoert met onmiddellijke ingang geen delen van leeuwen, luipaarden, olifanten en neushoorns meer die als jachttrofeeën worden meegenomen. Dit heeft de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij gisteren laten weten.

De maatregel volgt op de rel rond leeuw Cecil vorige maand. Dat beschermde roofdier werd door een Amerikaanse tandarts doodgeschoten in Zimbabwe. In dat land in zuidelijk Afrika leven zeker 5.000 mensen van het toerisme rond de jacht. Er mogen jaarlijks zeventig leeuwen legaal worden gedood. Er leven meer dan 2.000 leeuwen in Zimbabwe.

Eerder al namen onder meer Lufthansa, Emirates en South African Airways een gelijkaardige beslissing.

Brussels Airlines: "Jachttrofeeën sinds voorjaar niet aan boord"

Brussels Airlines heeft in het voorjaar al besloten om niet langer jachttrofeeën toe te laten aan boord van haar vliegtuigen, zegt woordvoerder Geert Sciot

"De beslissing is er gekomen nadat we gesensibiliseerd werden door mensen die daarmee begaan zijn. Daarom besloten we om een totaal verbod van jachttrofeeën door te voeren", legt Sciot uit.

Brussels Airlines denkt niet dat er in het verleden veel jachttrofeeën aan boord van haar vliegtuigen waren. "Exact kunnen we dat niet weten, want we voerden natuurlijk geen controles uit op dingen die niet verboden zijn", aldus Sciot. De Belgische luchtvaartmaatschappij vliegt niet op landen als Zuid-Afrika, Zimbabwe en Tanzania, landen die bekend zijn om de jacht.

Voorts heeft Brussels Airlines al heel lang een verbod op het transport van kobalt, dat onder meer gebruikt wordt voor de financiering van de wapenhandel.