Exclusief voor abonnees

De pieterman is de lekkerste vis op ons bord, maar de giftigste op het strand: “Alsof je meerdere wespensteken hebt op één plek”

De grote pieterman met zijn broertje, de kleine pieterman. Het visje kan strandgangers stevig pijn doen wanneer verstopt onder het zand.
Karl Van Ginderdeuren De grote pieterman met zijn broertje, de kleine pieterman. Het visje kan strandgangers stevig pijn doen wanneer verstopt onder het zand.
Op je bord is hij een van de lekkerste vissen, aan de waterlijn - verstopt onder het zand - een van de giftigste. De kleine pieterman is de plaag van de Noordzee. “Let vooral op als je strandvissers bezig ziet. Zij gooien de visjes in ondiep water terug." Toch gestoken? Ren dan onmiddellijk naar een eerstehulppost.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tomy Segers

    De kleine pieterman is geen grote pieterman. Ik heb hier aan de kust nog nooit iemand geweten die een kleine pieterman gegeten heeft. Danku voor de tip dat ie heel lekker is, ik zal 'm zeker es proberen te bakken binnenkort want hij zit hier geregeld in mijn net

  • Patrick vincke

    Inderdaad laatstleden nog gegeten op restaurant heel lekker