De hond waarvoor Chinezen graag 500.000 euro neertellen

AFP
Honden zijn uitgegroeid tot statussymbolen in China. Tibetaanse mastiffs gaan vlot van de hand voor 500.000 euro of meer. Rijke Chinezen hebben er bovendien alles voor over om de mooiste hond te hebben, zelfs plastische chirurgie.

Tijdens een 'hondenshow' in Baoding ten zuiden van Peking explodeerden de prijzen voor de dieren opnieuw. Een bedrag van 500.000 euro of meer was geen uitzonderling.

Marco Polo
Volgens kenners is de Tibetaanse mastiff erg trouw en beschermend van aard. Vroeger leefde het ras alleen in zuidwestelijk Tibet als jachthond en werd hij gebruikt als veedrijver door nomaden. Marco Polo maakte zelfs al gewag van de hond tijdens zijn ontdekkingsreis door Azië.

Kwekers reizen nog steeds naar het hoogplateau in de Himalaya om puppy's te gaan ophalen, alhoewel vele diertjes zich niet kunnen aanpassen aan de lagere hoogte en sterven tijdens de barre tocht.

Facelift
Vorige maand diende een hondeneigenaar een klacht in tegen een dierenkliniek omdat zijn Tibetaanse mastiff stierf tijdens de uitvoering van een facelift. De hond onderging de operatie om hem aantrekkelijker te maken voor de kweek. De eigenaar eist een schadevergoeding van 100.000 euro, zoveel had hij zelf voor het dier betaald.

AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP