Ga naar de mobiele website
^ Top

Dan toch geen hondenvlees meer op omstreden Chinees festival?

ANP
De Chinese overheid zou dan toch de verkoop van hondenvlees verbieden op het omstreden Yulin Festival dat op 21 juni van start gaat.

Het festival werd in 2010 voor het eerst georganiseerd en jaarlijks worden er duizenden dieren afgeslacht. Maar een nieuwe vertegenwoordiger van de Communistische party in de stad Yulin wil zijn stad een beter imago bezorgen en er een culturele hub van maken. Dat hebben activisten gemeld aan The Independent. De boetes voor overtreders kunnen volgens dierenrechtenorganisaties oplopen tot meer dan 10.000 euro. Ook zijn arresties niet uitgesloten.

Als de regel effectief wordt toegepast, zou het de grootste stap in de strijd tegen het verhandelen van hondenvlees zijn die ooit werd gezet. De stad krijgt jaarlijks bakken kritiek over zich heen vanwege de vreselijke praktijken. De wet zou echter de verkoop van katten en andere dieren tijdens het festival niet uitsluiten.

"Al is het dan een tijdelijk verbod, we hopen op een domino-effect", zegt Andrea Gung van Duo Duo Animal Welfare Project aan de krant. "Het verbod bevestigt mijn ervaring dat Yulin en de rest van het land in de positieve richting evolueren. Ik ben onder de indruk van de jonge generatie in Yulin en de rest van China, ze zijn even solidair als de rest van de wereld."
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anoniem Anoniem

  Misschien de rollen ook eens omkeren en de jacht openen op chinezen die jagen op bedreigde diersoorten en honden .....afslachten!! Vreselijk Mensdom!

 • Another​ One

  Ok, nu die chinezen nog overtuigen van al hun andere idiote gedachten.. Ze zijn verantwoordelijk voor het uitsterven van de neushoorn, olifant, tijger.. De tijd dringt..

 • Tuur Tureluur

  In Amerika vinden ze het ook niet kunnen dat wij paardevlees eten. In arabische landen begrijpen ze niet dat we varkensvlees eten. In India zijn koeien dan weer heilig. Wat kan een mens dan nog eten om niemand tegen de borst te stoten?

 • kim vandegaer

  Toch al 1 stapje verder...

 • Peter Metznreactie

  Andere cultuur niet moeien, eerst voor eigen deur vegen

Meld een bug