Chinees hondenvleesfestival toch begonnen

Tijdens tiendaagse worden 10.000 honden gegeten

Tijdens het jaarlijkse tiendaagse festival worden naar schatting 10.000 honden gedood en opgegeten.
EPA Tijdens het jaarlijkse tiendaagse festival worden naar schatting 10.000 honden gedood en opgegeten.
Een omstreden festival voor de handel in hondenvlees is vandaag begonnen in de Chinese stad Yulin, ondanks eerdere geruchten dat het zou worden afgeschaft. Dat meldde de South China Morning Post. Het Lychee- en Hondenvleesfestival vindt jaarlijks plaats in de provincie Guangxi.

De verkoop van hondenvlees en de beelden van honden die bungelen aan vleeshaken roepen internationaal veel weerzin op. In voorgaande jaren ontstonden op de markten vaak opstootjes wanneer activisten probeerden honden te redden voordat ze werden geslacht.

Gestolen huisdieren
De consumptie van hondenvlees is in China niet verboden. Tegenstanders zeggen dat de dieren vaak onder erbarmelijke omstandigheden worden vervoerd en dat het veelal gestolen huisdieren zijn.

De gemeente Yulin stelt dat ze het festival niet organiseert en niet kan verbieden. Om demonstraties te voorkomen is wel de slacht van de honden in het openbaar verboden.

Volgens tegenstanders worden tijdens het tien dagen durende festival tot 10.000 honden gedood en opgegeten.

REUTERS
REUTERS
AFP
AP
AP24 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Deniz Demircan

  Dat er verschillende dieren worden gegeten is nog ergens te begrijpen , maar laat het dier zo min mogelijk lijden dan !!! Erg dat mensen geen medelijden hebben wat een ander zou kunnen denken of voelen... Echt verschrikkelijk hoe ze afgeslacht worden, al de beulen die zoiets kunnen aanrichten moesten zelf zo mishandeld en afgeslacht worden !!! dan weten ze het ook eens hoe het voelt......

 • Jakke Troost

  Ik kan er gerust mee leven dat er culturen bestaan waar hond op het menu staat, maar ik heb al filmpjes gezien waar de dieren levend werden gevild.

 • Bob Nalyd

  Lekker, echt lekker.

 • E M

  Monsters..

 • ik ikke

  Ondebeschaafd volk.