Ga naar de mobiele website
^ Top

Celstraffen voor dierenbeulen die hond spijker in kop sloegen

"Het zwaarste geval van dierenmishandeling dat ik ooit gezien heb", zei de dierenarts die het hondje moest laten inslapen.
North News "Het zwaarste geval van dierenmishandeling dat ik ooit gezien heb", zei de dierenarts die het hondje moest laten inslapen.
De rechter heeft in Groot-Brittannië twee mannen tot vier maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens ernstige dierenmishandeling. De twee hadden bij een hond een spijker in zijn kop geslagen en hem levend begraven.

Wandelaars ontdekten de terriër in een bos. Een dierenarts heeft het beest laten inslapen. Op röntgenbeelden was te zien dat er een spijker dwars door de schedel van de hond was geslagen.

"Om rekening dierenarts te onwijken"
De mannen van 59 en 60 jaar oud vertelden de rechter dat ze het toen al zieke dier wilden laten inslapen en om een hoge rekening van de dierenarts te ontwjken, besloten ze het maar zelf te doen. De rechter noemde de daad "barbaars" en zei dat ze het dier "onnoemelijk leed" hadden toegebracht.

Twee wandelaars ontdekten het hondje in oktober vorig jaar toen ze een geluid hoorden tijdens hun namiddagwandeling. "Ik dacht dat het een kikker was", getuigde één van hen. "Maar toen we beter luisterden, hoorden we een zacht huilend geluid. Ik trok wat klimop weg en toen zag ik wat grijze vacht. Daarna zag ik ook een neus in de modder".

Met behulp van een werkman uit de buurt kon het koppel de hond bevrijden en ontdekten ze dat de terriër een spijker in zijn hoofd had en levend begraven zat in de modder.

Liefde voor blinde hond van 16
"Het zwaarste geval van dierenmishandeling dat ik ooit gezien heb", zei de dierenarts die het hondje onder ogen kreeg.

De advocaat van de 59-jarige hondenbezitter zei dat de man ontzettend hield van de zestienjarige blinde terriër en dat het niet zijn bedoeling was om het dier te kwellen.

Voor het gerechtsgebouw hadden zich tientallen demonstranten verzameld die eisten dat de wet ter bescherming van dieren in het Verenigd Koninkrijk wordt aangescherpt.

Meer over6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Tom Caers

  Man als ik die mannen in men poten krijg daar schiet niks meer van over,geef zo'n volk is een spuitje aub. Kan je dit nog mensen noemen? Verdomme hier kan ik me kwaad in maken. Arm dier

 • Anonymous

  Waanzinnig. Gewoon om wat geld uit te sparen. Be-la-che-lijk. Mensen opvoeden zou al een eerste stap zijn.

 • Anonymous

  Het is niet moeilijk te achterhalen waar zich de slechtste wezens bevinden: onder de intellectuele tweevoeters!

 • kim vandegaer

  Die straf is nog te laag maar alleszins al beter dan in België waar je voor dierenmishandeling een tik op de vingers krijgen... Nogmaals "hallo mr. Weyts wakker worden!"

 • jaak den duiker

  Hoe is zoiets in godsnaam mogelijk Weer een een een geval van normvervaging dat niet steng genoeg gestraft kan worden Dieren beulen.

Meld een bug