Camera legt wolvenaanval vast in Nederland: acht schapen gegrepen

De wolf drijft drie lammeren in het nauw.
BD.nl De wolf drijft drie lammeren in het nauw.
Een aanval van een wolf afgelopen nacht in het Nederlandse Vlijmen in de aan ons land grenzende provincie Noord-Brabant is vastgelegd op een beveiligingscamera. Vijf lammeren en drie schapen overleefden het niet. Op de beelden is te zien hoe de wolf de schapen opjaagt, het doden zelf deed de carnivoor buiten beeld.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De wolf sloeg toe bij een hobbyboer. Volgens de Nederlandse boerenorganisatie ZLTO is diens woonst enkel via woonwijken bereikbaar.  Volgens ZLTO is de wolf met deze aanvallen verantwoordelijk voor de dood van liefst 58 schapen  in een week tijd in Heusden (waartoe Vlijmen behoort) en omgeving.  Op de beelden is onder meer te zien hoe de wolf een beek overzwemt en vervolgens schapen in het nauw drijft.

Boeren hebben beschermende materialen gekregen van de ZLTO, maar de organisatie maakt zich grote zorgen. “Die wolf gaat sowieso op zoek naar eten. Als je zorgt dat de wolf het ene niet kan pakken, gaat hij toch op zoek naar iets anders. Experts zeggen wel dat de wolf geen mensen aanvalt, maar toch gaat hij iedere nacht op zoek. En als hij dan ook nog eens in een woonwijk gesignaleerd wordt, zorgt dat voor veel onrust.”

Schapenhouders in de omgeving van Heusden (in het noorden van de provincie, op zo’n 40 minuten rijden van de Belgische grens)  hebben onder andere netten gekregen om hun schapen af te schermen voor de aanvallen van de wolf. “Een ding is zeker, dat beest moet gevangen worden en ergens anders uitgezet worden waar hij thuishoort. De wolf is een beschermde diersoort in Europa, maar het kan niet zo zijn dat Noord-Brabantse schapenhouders iedere nacht tien schapen kwijtraken door deze jacht.”

Lees ook:

Nieuwe wolf in Vlaanderen? Twee lammeren doodgebeten in Retie: “Ondenkbaar dat dit door August of Noëlla gebeurde”

De bewakingscamera legde vast hoe de wolf een beek overzwemt.
BD.nl De bewakingscamera legde vast hoe de wolf een beek overzwemt.174 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kristof De Beck

  Dat is geen wolf! Dat is een wolfshond. Een kruising!

 • Ben Debremaker

  De bevolking weer aan het opzetten tegen weerloze dieren? Er is juist een enorm protest tegen het vermoorden van een onschuldige en lees de reacties hier maar eens. En dan zou ik als dierenvriend medelijden moeten hebben met George? Geven en nemen. Een ander geen respect voor niet-menselijke dieren ik geen respect voor menselijke dieren.

 • Samuel Bausart

  En hoeveel schapen maken wij per dag af om in de pan te bakken? Dat is dan wel verantwoord en toegelaten? Mensen die beweren dat wolven mensen aanvallen, mogen zich eerst een keer fatsoenlijk gaan informeren voor ze verkeerde info verspreiden. Laat dit prachtig dier zijn gang gaan. Mijn kippen zijn meermaals doodgebeten door een vos, moet ik dan ook de vos gaan afschieten? Dacht het niet. Dit is de natuur, waar wij allen deel van uitmaken. Nog schapen genoeg in België zou ik zeggen :)

 • jef Brosens

  we zullen eens zien wat er gebeurt als madame de wolvenliefhebster met haar kinderen op de wandel is , en in de buurt van een wolf komt , die toevallig ook nog met jongen zit ? want aanvallen zal hij . dat is gewoon de natuur ja .

 • Shanice De Bie

  mijn advies, verbeter uw hekken! In godsnaam die dieren staan er voor te grijpen! Deftige waakhonden, deftige hekken zouden dit allemaal voorkomen maar als de boer geen moeite doe, kom dan niet klagen als schapen sterven