Ga naar de mobiele website
^ Top

Brandweer bevrijdt ezeltje uit prikkeldraad

Wim De Smet
De brandweer rukte gisterennamiddag uit naar de Huizekensstraat in Meldert om een ezel te redden. De ezel raakte met een achterpoot verstrikt in een versleten omheining van zijn weide. Wandelaars merkten het hulpeloze dier op en alarmeerden de hulpdiensten.

De brandweer kon het dier snel verlossen uit zijn netelige situatie maar verder onderzoek moet uitwijzen of het dier bij het voorval zijn poot brak. De omheining rond de weide is op veel plaatsen versleten of verdwenen.

De ezel behoort toe aan veehouder Rene Boom, een gepensioneerd schooldirecteur, die gisteren meteen langs kwam om de ezel te verzorgen. Volgens de eigenaar worden de ezels opgejaagd door wandelaars en hun honden. Maar Boom moest zich in het verleden ook al verantwoorden voor de rechtbank omdat hij beticht werd van dierenverwaarlozing.

Dierenrechtenorganisaties houden de man al enkele jaren argwanend in het oog. Rene Boom verscheen in 2004 een eerste keer voor de rechtbank op verdenking van dierenverwaarlozing. De rechter oordeelde toen dat hij geen dieren meer mocht houden, maar in beroep kon de ezelboer die veroordeling ongedaan maken.

Meer over3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Marc Geerts

    Wat doet den Siegfried in Meldert ?

  • karin verwimp

    "De omheining rond de weide is op veel plaatsen versleten of verdwenen." Ik denk dat dit genoeg zegt. Ezeltje een goede thuis bezorgen en de eigenaar een zwaar boete en een levenslang verbod op het houden van dieren.

  • Danila Tas

    Stoppen maat... Of van hetzelfde laken een broek! Aan jouw de keuze... We zien/weten je te vinden!

Gesponsord

Meld een bug