Bouwvakkers redden “hond” uit bevroren rivier. In dierenkliniek blijkt het om jonge wolf te gaan

De (waarschijnlijk) 1-jarige wolf werd gered door drie bouwvakkers uit een bevroren rivier in Estland.
Facebook Terveks Loomakliinik De (waarschijnlijk) 1-jarige wolf werd gered door drie bouwvakkers uit een bevroren rivier in Estland.
Drie bouwvakkers hebben gisteren, op weg naar werkzaamheden, een dier gered dat vastzat in een bevroren rivier in Estland. Aanvankelijk dachten ze dat ze een hond hadden gered, maar in de dierenkliniek bleek het om een jonge wolf van amper één jaar te gaan.

De drie waren op weg naar de Sindu-dam, in de buurt van de zuidwestelijke stad Parnu, om er baggerwerkzaamheden uit te voeren. Plots zagen ze een dier - waarvan ze dachten dat het een hond was - dat zich probeerde los te maken uit het ijs. Ze moesten een pad over een lengte van 100 meter ijsvrij maken, alvorens ze het dier konden bevrijden. Vervolgens hebben ze het in een handdoek gewikkeld en zijn ze ermee naar een nabijgelegen dierenkliniek gereden.

“Hij was heel rustig en heeft op mijn benen geslapen”, vertelde een van de mannen, Rando Kartsepp, aan de Estse krant Postimees. “Wanneer ik mijn benen eventjes wilde strekken, hief hij zijn hoofd op.”

Eenjarige wolf

Aangekomen in de dierenkliniek hadden de drie mannen en het verplegende personeel al vermoedens dat het niet zomaar over een hond ging. Een lokale jager zag het dier ook en bevestigde dat het om een jonge wolf ging.

De wolf, die waarschijnlijk rond één jaar oud is, was ernstig onderkoeld en in shock. Het kreeg ook medicijnen tegen parasieten. Nadat hij hersteld was, werd hij terug losgelaten in het wild met een gps-tracker in een “mooie, gele halsband”, aldus de dierenkliniek.

De bouwvakkers leken niet van hun stuk te zijn door de ontdekking. Ze betwijfelen wel of ze een volgroeide wolf ook zouden aankunnen. “Dat was eens een nieuwe ervaring. We hopen echt dat hij in orde is”, vertelt Kartsepp.

Bekijk ook:

Straffe beelden: moedige mannen redden alligator uit bevroren meertje en brengen hem naar warmer water

Kustwacht en lokaal dierenziekenhuis van Florida werken samen om schildpad te redden uit benarde situatie

Vissers redden zeeschildpad uit plastic mand
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ingrid mertens

    Super bedankt lieve mensen

  • marc van cauter

    Prachtmensen met hart op de juiste plaats Eindelijk eens goed nieuws

  • MYRTHE PASS

    Toch eens een mooi verhaal over een mooie wolf, dankzij de bouwvakkers! Ik zou net hetzelfde doen, ook als ik weet dat hij/zij een wolf is. Het kan zijn, dat ik het diertje zelf verzorgde. En dan was hij/zij zonder een halsband terug de natuur in gegaan. Maar misschien geeft zo'n fluo halsband met GPS het dier bescherming tegen jagers. Ik hoop dat de GPS -tracker voorzien is van een elastiek, zodat de wolf zich in een benarde situatie kan redden.