Botswana overweegt olifantenjacht weer toe te staan

Olifanten in het Chobe National Park in Botswana.
AFP Olifanten in het Chobe National Park in Botswana.
Botswana, het land met 's werelds grootste olifantenpopulatie, overweegt het verbod op de plezierjacht op olifanten op te heffen. De overheid van het land in zuidelijk Afrika zegt dat oogsten van kleine boeren bedreigd worden door de duizenden olifanten die in het wild leven.

Volgens schattingen van natuurbeschermingsorganisaties telt het land 130.000 olifanten, een derde van alle exemplaren in Afrika. Volgens de overheid in Botswana ligt dat aantal eerder in de buurt van 230.000.

"Gemeenschappen zijn zeer vijandig en negatief geworden ten opzichte van wilde dieren", zegt Konstantinos Markus, een parlementslid uit Botswana. Volgens Markus gaan grote delen van de maisoogst verloren door wilde dieren, in het noorden wel tot 72 procent.

Het parlement van Botswana nam vorige maand een motie aan om het verbod te herzien en te heroverwegen. Dat kwam er onder voormalig president Ian Khama in 2014 nadat onderzoeken aantoonden dat de olifantenpopulatie in het noorden van het land afnam.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • emiel wouters

  Mensen denken dat ze superieur en slim zijn. Daarom schieten ze de dieren af. Om hun stelling van slim zijn te bevestigen. Hiermee tonen ze juist, dat ze tegenover die dieren in slim zijn het onderspit delven.

 • germaine asselbergs

  Ze hebben daar het geld van doen, geld van rijke stinkerds. De dieren interesseert hen geen bal. Shame.

 • ingrid mertens

  Het is omdat de mens meer en meer de habitat van deze emotionele- en intelligente dieren inneemt dat deze situaties ontstaan! Wanneer dan nog eens hun kuddes zouden aangevallen worden door het MENSDOM zal de schade vreselijk zijn! Deze emotionele dieren hangen zo sterk aan elkaar dat ze ongelukken uit woede gaan veroorzaken Dit zou niet de eerste keer zijn....!! Dit MOET men voorkomen, laat deze prachtige wezens met rust alstublieft!!

 • ingrid mertens

  Groot gelijk Carla VG! De mens moet leren samen leven met dieren, het DIERENRIJK heeft evenveel recht op een gelukkig bestaan!! Het is een echte schande moest dit weer worden toegelaten!!!!! MENSDOM ☹️ Dierenorganisaties???????

 • mich lee

  Iedereen zit hier te roepen en te tieren, maar hoeveel wilden in Vlaanderen niet dat de wolf in Vlaanderen werd gevangen en terug naar Duitsland gebracht of werd doodgeschoten. Hoeveel waren er hier niet die het niet zo'n goed idee vinden dat er in Vlaanderen terug een wolvenpopulatie zou komen?