Boer vindt koeien geëlektrocuteerd in de wei tijdens fikse onweersbui in Nieuw-Zeeland

Vier koeien werden door de bliksem geëlektrocuteerd.
rv Vier koeien werden door de bliksem geëlektrocuteerd.
Bij een zware onweersbui die deze morgen lokale tijd over het midden van het Nieuw-Zeelandse Noordereiland trok, zijn vier koeien op tragische wijze om het leven gekomen. De dieren werden door een boerderijmedewerker levenloos gevonden op een pad tussen de weilanden in.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De man, James Miles, maakte een video van de koeien, die door de bliksem getroffen werden en levenloos op een pad tussen de weilanden liggen. “Ik kwam net terug van het melken, toen ik de koeien zag liggen. Ze zijn rond acht uur ’s morgens door een bliksemschicht getroffen”, zegt de man in de lokale media.

Miles’ baas heeft niet alleen vier van zijn dieren verloren, maar met hen ook een klein fortuin, aangezien elke koe zo’n tien- tot twaalfduizend Nieuw-Zeelandse dollar waard was (zo'n zevenduizend euro per koe, red.). “Ik was nog grappen met m’n baas aan het maken, dat we moesten zorgen dat we opschoten omdat we anders misschien door de bliksem geraakt zouden worden. Vijf minuten later kreeg ik een telefoontje dat ik de stroom af moest zetten omdat vier koeien door de bliksem getroffen waren.”

De man vond de dieren op de weg terug naar de boerderij. “Het is zo onwerkelijk. Voor hetzelfde geld was ik dat geweest, of mijn baas.”

Schade

De hevige regen- en onweersbuien zorgden voor schade in het midden van het Noordereiland. In Auckland moest een vrouw naar het ziekenhuis gebracht worden nadat ze eveneens door de bliksem geraakt was. Vluchten van en naar Auckland werden vanwege het noodweer geschrapt of liepen vertraging op en in sommige delen van de stad viel de stroom uit, terwijl andere delen door het noodweer onder water liepen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Albert Debussy

    zelfs bij een bliksem inslag in de grond nabij ontstaat er over een grote oppervlakte een spanningsval, als je voeten/poten ver genoeg uit elkaar staan gaat dit spanningsverschil tussen die punten ook over je lichaam komen en kan je geelectrocuteerd worden. Dit word ook aangeleerd bij bepaalde beroepen zoals hoogspanningswerkers en brandweer om te huppelen met benen gesloten als er bv nabij een hoogspanningskabel op de grond ligt.

  • Jan Jets

    Dus een koe die neer gebliksemt wordt , komt tragisch om het leven... en wat er in slachthuizen gebeurd is dan maar normaal. Er is zoveel mis met onze maatschappij ...