Bijna 2.500 euro boete voor Australiërs die hond niet uitlaten

Getty Images
Moeten mensen verplicht worden om hun hond minstens een keer per dag uit te laten? In Australië vinden ze van wel. In Australian Capital Territory riskeren hondenbezitters binnenkort een forse boete als zij hun viervoeter niet dagelijks uitlaten. Het bedrag kan oplopen tot 2.500 euro (4.000 Australische dollars), zo schrijft CNN. 

De wet is afgelopen donderdag aangenomen door het regionale parlement en wordt ingevoerd in Australian Capital Territory (ACT), het territorium waarin de hoofdstad Canberra ligt. 

De nieuwe wet is bedoeld om honden te beschermen tegen nalatigheid van hun baasjes. “
Dierenwelzijn gaat niet alleen over voedsel en onderdak, maar ook over de fysieke gesteldheid en de geestelijke uitdaging van dieren”, aldus de regionale overheid in een persverklaring.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Plessers

  Mijn honden zitten niet opgesloten en kunnen gaan en staan waar ze willen op mijn terrein.

 • Tina Colpaert

  Als je een hond koop en geen zin hebt om die 2x per dag uit te laten koop er dan geen!

 • Peter Borft

  Je woont in een appartement en je laat je hond 2 keer per dag 5 minuten uit. Je heb het goed gedaan volgens die wet. Je heb een grote tuin, waar je hond kan rennen en graven. Maar je laat hem niet uit, dan heb je het fout gedaan volgens de wet. Ik den dat een hond in het tweede geval gelukkiger is

 • Patrick Van puymbroeck

  Mocht men hier ook doen

 • marleen verhemeldonck

  Terecht,zou hier ook mogen.