Bezoekers Nederlands dierenpark zien hoe neushoorn struisvogel doodt

BELGA
In het Nederlandse dierenpark Wildlands in Emmen is een struisvogel overleden na een korte confrontatie met een neushoorn. Dat meldt het dierenpark op haar Facebookpagina. Meerdere bezoekers zouden getuige zijn geweest van het incident.

Beide dieren vertoefden op de savanne van het park. Tegenover het Nederlandse Dagblad van het Noorden laat een woordvoerder van het park weten dat nog onderzocht wordt wat er precies gebeurd is. Ze spreekt van ‘een uitzonderlijke situatie’. Op Facebook meldt het dierenpark dat ook bekeken wordt of er extra maatregelen nodig zijn.

Het is niet de eerste keer dat een dier in Wildlands een confrontatie met een ander dier met de dood moet bekopen. In maart 2017 overleefde in Wildlands een kangoeroe de confrontatie met een leeuw niet. Het buideldier was uit zijn verblijf ontsnapt en in het leeuwenverblijf beland. Dat moest hij bekopen met zijn leven. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nicole Vogelaere

    Dit is geen natuurlijk gedrag als ze elkaar niet in de weg hoeven lopen. Wilde dieren vasthouden uit winstbejag zou niet mogen. Alle dierenparken mogen van mijn part sluiten enkel nog de parken die bedreigde soorten helpen in stand houden in hun zo natuurlijk mogelijke omgeving. In hun eigen land dus.

  • Jef Heffens

    Hadden ze echt geen ander nieuws meer?

  • Peter Vrolijk

    Dat is de gang van de natuur. Jammer voor die struisvogel.