Bevestigd: vijfde wolf gespot in Wallonië

Facebook/Observatoire du Loup
In Wallonië is opnieuw een wolf opgemerkt. Het is al het vijfde dier dat er werd waargenomen, melden Le Soir en de RTBF.

Een autobestuurder heeft begin augustus een foto genomen van een dier in een veld in Havelange, in de provincie Namen. Franse experts hebben op basis van de foto bevestigd dat het om een wolf gaat. 

Wallonië geldt als de ontbrekende schakel tussen wolvenpopulaties in Duitsland en Frankrijk en Italië. Deskundigen hebben dan ook al een tijd voorspeld dat de Europese wolvenpopulaties groeien en mobiel zijn.


De vijf waargenomen wolven zijn allemaal mannetjesdieren. Minstens één van hen zou zich zelfs hebben gevestigd in Wallonië, en dus niet op doortocht zijn. Of het zuiden van ons land ooit een eigen roedel zal hebben, hangt af van de komst van een vrouwtjesdier.

Waar is Naya?

In Vlaanderen heerst er ondertussen ongerustheid over wolvin Naya en haar welpen. Van de dieren is al vier maanden geen teken van leven te bespeuren. Volgens wolvenexpert Jan Loos had Naya in de afgelopen periode toch al eens moeten verschijnen voor de opgestelde wilddetectiecamera’s die in het gebied van de wolf ophangen. Bij natuurgroepen zit de schrik er dan ook in dat er met de wolven iets gebeurd is.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Annette van Driessche

  beste robert, de mensen die jaarlijks door wolven aangevallen worden in de wereld is nog altijd op 2 handen te tellen, dus hier is geen gevaar door. maar u zal ze liever op een fiets zetten en door het drukke stadscentum laten fietsen zeker? besef dan dat dit 100 maal gevaarlijker is dan dat ze door een wolf zullen aangevallen worden.

 • mike milan

  Weeral een uitgezet dier,met onze drukke wegen is dat anders onmogelijk.Wat ze ons allemaal proberen wijsmaken....

 • ROBERT GERTS

  Dit gaat zolang duren tot er eens een kind gedood word door wolven! Wat dan? En geen gezeik, want dat zou niet de eerste keer zijn! In elk geval, als er ooit eentje in mijn tuin opduikt, om een kip of eend te doden, is hij er aan!

 • Dominique Cox

  Laat die arme wolven met rust. Het mensdom heeft al genoeg natuur afgenomen.

 • Marc Thys

  Zolang het geen geldwolven zijn is het niet zo erg, die hebben we al genoeg in belgie.