Betrapt: vrouw dumpt 7 pups in bloedhete afvalcontainer

Op beelden van bewakingscamera's is te zien hoe de vrouw de puppy's in een afvalcontainer gooit.
Riverside County Animal Services Op beelden van bewakingscamera's is te zien hoe de vrouw de puppy's in een afvalcontainer gooit.
Een Amerikaanse vrouw zit in de cel op beschuldiging van dierenmishandeling, nadat ze vorige week zeven pups dumpte in een bloedhete afvalcontainer. De feiten gebeurden in Coachella, de plaats in Californië waar het gelijknamige bekende muziekfestival plaatsvindt.

Het was daar afgelopen donderdagmiddag maar liefst 32 graden, toen een man langs een container met afval liep, achter een garage voor auto-onderdelen. Toen hij een blik in de container wierp, zag hij een afvalzak liggen, waar zeven puppy’s inzaten. De man – John – waarschuwde de garage en een werknemer daar contacteerde de dierenbescherming van Riverside County.

Drie dagen oud

Die stelde volgens haar website vast dat de dieren amper drie dagen oud waren. De dierenbescherming vroeg daarop de bewakingsbeelden van de garage op in de hoop de dader te identificeren.


Op de beelden was te zien hoe die middag even na 13 uur een Jeep de achterkant van de garage naderde. Er stapte een vrouw uit, die een plastic zak in de hand had. Ze stapte op een recyclagecontainer toe, maar liet de zak uiteindelijk in een gewone afvalcontainer vallen. Vervolgens reed ze weer weg.


Commandant Chris Mayer van de dierenbescherming arresteerde de vrouw gisterenmiddag. Deborah Sue C. wordt beschuldigd van zeven gevallen van dierenmishandeling. (lees hieronder verder)

Een van de zeven gedumpte pups.
Riverside County Animal Services Een van de zeven gedumpte pups.

Zonder het ingrijpen van de man die de pups vond, zouden de dieren het vermoedelijk niet hebben overleefd, zo klinkt het bij de dierenbescherming. “Deze Barmhartige Samaritaan heeft een belangrijke rol gespeeld in het redden van hun leven”, aldus Mayer. “Wat hij gedaan heeft, gaf niet alleen blijk van menselijkheid, maar was ook heroïsch.”

“Verwerpelijk”

Mayer noemde wat de vrouw had gedaan dan weer “verwerpelijk” en stond naar eigen zeggen al in contact met de politie en het Openbaar Ministerie om een sterk dossier tegen de vrouw op te bouwen. “Er zijn geen excuses voor het dumpen van puppy’s”, zegt hij nog. “Zeker de dag van vandaag niet. Er zijn voldoende asielen die zich over zulke dieren willen ontfermen en een nieuwe thuis voor hen willen zoeken. Dit was een schandelijke daad.”

De pups zouden intussen aan de beterhand zijn. Een dierenarts onderzocht hen en ze worden nu opgevangen door MeoowzResQ, een organisatie uit het zuiden van Californië die zich normaal gezien vooral bezighoudt met de opvang van katten.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hilde Geysen

  Men moet haar verplichten de mama-hond, af te staan en met pups herenigt te worden want die 3 dagen oude kleintjes zouden anders ook een heel slechte start in hun leven maken wanneer ze met flesjes en zonder mama opgroeien. Zij levenslang verbod op het houden van dieren geven

 • JOHAN VLEIRICK

  Verwerpelijk en misdadig! Die moet zwaar gestraft worden!

 • Tom Der Kinderen

  Waar is de moeder van de pups?

 • ROBERT GERTS

  Hier krijg ik tranen van in de ogen. WAT bezuelt zo’n mens? 3 dagen oude pups ocharme! Ik hoop dat de straffen in de VS véél strenger zijn alls hier voor dierenmishandeling. Die man is een held! Die vrouw? Steek die OOK voor een paar dagen, met zulke hitte in die bak! En levenslang geen dieren meer + ENORME boete. Monsterlijk!’.

 • kurt vanspringel

  En zieke vrouw , hoop dat ze even kan nadenken in de bak