Belgisch record: 383 ooievaars samen gespot in Maaseik

In Maaseik werden liefst 383 ooievaars tegelijk gespot.
Twitter Jelle Van den Berghe In Maaseik werden liefst 383 ooievaars tegelijk gespot.
Vogelaars waren gisteren in het Limburgse Maaseik getuige van een nieuw record voor België. Liefst 383 ooievaars werden er samen gespot. De dieren komen uit Nederland en zijn onderweg naar Noord-Afrika om daar te overwinteren.

Jelle Van den Berghe, lector natuurbeheer aan de PXL Hogeschool in Hasselt en vrijwilliger bij Natuurpunt, kreeg gisteravond de melding dat er veel ooievaars over Maaseik aan het vliegen waren. “De vogels kwamen aan de grond, omdat het valavond werd en er regen aankwam”, legt hij uit aan VRT NWS. 

Vogelaars die het uitzonderlijke tafereel wilden spotten, telden maar liefst 383 ooievaars. Nooit eerder zijn er zoveel samen gezien in ons land.

Enkele vogelwatchers konden met hun grote verrekijkers ook de nummers aflezen die op die ringen stonden. Zo kwam Van den Berghe te weten dat het om Nederlandse vogels gaat. “Ze vliegen nu met hun jongen naar Noord-Afrika om daar te overwinteren”, aldus Van den Berghe nog. Onderweg nemen de vogels wel eens een rustpauze en dat deden ze dus gisteren in Maaseik.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.