België is grootste importeur van kangoeroevlees, maar na oproep Gaia stopt nu ook Delhaize met de verkoop

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Winkelketen Delhaize stopt met het verkopen van kangoeroevlees. Dat is het gevolg van een oproep van dierenrechtenorganisatie Gaia. Ons land is de grootste importeur ter wereld, zegt Gaia. Maar de jacht op kangoeroes verloopt gruwelijk en het vlees raakt vaak besmet voordat het bij ons in de winkelrekken ligt.

Dierenrechtenorganisatie Gaia wijst in de eerste plaats op de manier waarop kangoeroes in Australië neergeschoten worden. “De regels zijn dat de dieren met één schot onmiddellijk dood moeten zijn, maar vaak is dat niet het geval”, klinkt het. Dieren moeten dan ook dagenlang creperen nadat ze op gruwelijke wijze zijn afgemaakt. 

Daarnaast wordt het kangoeroevlees in Australië bij hoge temperaturen en zonder enige bescherming vervoerd, zegt Gaia. Het vlees wordt na dat transport nog met melkzuur gereinigd om bacteriën te doden. Ondanks die maatregel, die binnen de Europese Unie trouwens verboden is, kwam er in het verleden al besmet vlees in onze winkelrekken terecht. Winkelketens Colruyt, Lidl en Aldi haalden kangoeroevlees daarom al eerder uit hun aanbod. Delhaize volgt nu die beslissing.

Dieren moeten dagenlang creperen nadat ze op gruwelijke wijze zijn afgemaakt.
RV Dieren moeten dagenlang creperen nadat ze op gruwelijke wijze zijn afgemaakt.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jens Vranckx

  simpel, vlees op bestelling en enkel gedood en verdeeld als t 100% verkocht is.

 • PIETER ROGIERS

  @guido: de mens moet inderdaad het verstand hebben om op een goede en duurzame manier met dieren om te gaan. De Gaias van deze wereld strijden onder het mom van meer dierenwelzijn voor een TOTAALVERBOD op gebruik van dieren door de mens!

 • guido vermeyen

  Consumptiedieren moeten de beste behandeling krijgen, groot gelijk van de dierenrechtenorganisaties....zij doen tenminste iets.

 • PIETER ROGIERS

  Stap voor stap trachten dierenrechtenorganisaties met manipulatieve vuilklapperij de mens het recht op alle gebruik van dieren te ontnemen, zowel voor onze voeding, kledij, sport, vrije tijd en medische proeven. Enkel hun overtuiging telt en hun veganistische ideologie wordt werkelijk opgedrongen!

 • Susie Casteleyn

  Schaam jullie allemaal dat die dieren moeten sterven is er anders geen eten genoeg misschien? In wat voor een wereld leven wij