Beestig geestig: de grappigste dierenfoto's van 2020 tot nu toe

Manoj Shah
Het dierenrijk en humor, iets wat ver van elkaar staat? Helemaal niet, zeggen de initiatiefnemers van ‘The Comedy Wildlife Photography Awards’. Zij reiken voor de zesde keer de prijs voor de grappigste dierenfoto van het jaar uit.

Met de kiekjes vraagt de Britse organisatie aandacht voor het behoud van de fauna. Door de coronacrisis is de sluitingsdatum van de wedstrijd met twee maanden verlengd. Fotografen kunnen hun inzendingen nog tot 30 juni sturen naar comedywildlifephotos.com.

Enkele genomineerde foto’s zijn alvast bekendgemaakt, zoals de inzending van Manoj Shah (zie boven). Zij vereeuwigde in Kenia hoe een baby-nijlpaard de aandacht tracht te trekken van moederlief, al heeft die laatste even nood aan wat me-time. Geniet mee.  

Deze zeehond in het Britse Winterton-on-Sea lijkt even de kluts kwijt.
Johan Siggesson Deze zeehond in het Britse Winterton-on-Sea lijkt even de kluts kwijt.
Had mijnheer hert nog liefdesplannen vanavond? Dan smoort mevrouw hert met dit ondeugend gebaar deze definitief in de kiem. De foto is in Estland gekiekt.
Alvin Tarkmees Had mijnheer hert nog liefdesplannen vanavond? Dan smoort mevrouw hert met dit ondeugend gebaar deze definitief in de kiem. De foto is in Estland gekiekt.
Deze noordelijke dwerguil op Vancouver Island (Canada) heeft er een zwaar nachtje opzitten.
Anthony Bucci Deze noordelijke dwerguil op Vancouver Island (Canada) heeft er een zwaar nachtje opzitten.
Heeft deze leeuwenwelp in Tanzania nog iets tussen de tanden steken? Dan is hulp van zijn vriendje meer dan welkom.
Yarin Klein Heeft deze leeuwenwelp in Tanzania nog iets tussen de tanden steken? Dan is hulp van zijn vriendje meer dan welkom.
Deze beer moet in Alaska geen rekening houden met de quarantaine, maar dat neemt niet weg dat lichaamsbeweging belangrijk blijft.
Janet Miles Deze beer moet in Alaska geen rekening houden met de quarantaine, maar dat neemt niet weg dat lichaamsbeweging belangrijk blijft.
Deze zebra's in Kenia hebben de slappe lach.
Tanvir Ali Deze zebra's in Kenia hebben de slappe lach.
Deze juffer is helemaal zen.
Reynante Martinez Deze juffer is helemaal zen.
De zwartmaskeragapornissen zijn dwergpapegaaien. Hier lijken ze vooral tortelduifjes.
Thomas Grigoleit De zwartmaskeragapornissen zijn dwergpapegaaien. Hier lijken ze vooral tortelduifjes.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.