Beelden tonen hoe haai andere haai opschrokt in Antwerpse ZOO

Twitter
Een Twitteraar heeft opmerkelijke beelden gedeeld van hoe een haai een andere haai naar binnen werkt in een aquarium van de Antwerpse ZOO. De video van de Nederlandse Martijn Mostert werd al een paar duizend keer bekeken.

Op de beelden is te zien hoe plots een zwartpuntrifhaai opduikt tussen de andere vissen, met in zijn muil een stierkophaai. Hij schudt zijn prooi onder water heen en weer. “Uhhm, @zooantwerpen, missen jullie een haaitje”, schreef Mostert bij de video.


De ZOO antwoordde even later dat de zwartpuntrifhaaien al jaren in harmonie leven met de andere haaiensoorten en dat het instinct van het dier het wellicht even overnam. Mogelijks was de prooi – de stierkophaai – ook onwel. “Het blijven roofdieren”, klinkt het. “Uit voorzorg werd de tweede stierkophaai ondergebracht in een ander aquarium.”
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • valere vermeulen

  deze dieren horen thuis in de oceaan, niet in een zwemkom. schandalig dat men dit nog toelaat.

 • Ronald Van Roy

  Welke onzin over in de natuur enz...! In de natuur zou en kan een dier kunnen ontsnappen !

 • André Gijbels

  Er is niks mee, is zijn instink,

 • Sobek Wessels

  Zulke Haaien hebben een leefgebied van vele 10 tallen km² en wij stoppen ze in een Vistank van een paar m² ?? Bepaalde Diersoorten Horen niet thuis in een Dierentuin of Aquarium !

 • Robert De Fruytier

  Een wild dier is en blijft altijd een wild dier;vroeg of laat gaat het altijd mis als hun ware instinct naar boven komt......