Ga naar de mobiele website
^ Top

Babydolfijntje sterft nadat tientallen toeristen het lastigvallen voor selfies

Volwassenen hielden het dolfijntje vast zodat kinderen het konden aanraken. Even later stierf het diertje.
rv Volwassenen hielden het dolfijntje vast zodat kinderen het konden aanraken. Even later stierf het diertje.
In de Zuid-Spaanse badstad Mojácar is een babydolfijntje gestorven nadat tientallen badgasten het diertje hadden lastiggevallen om het te kunnen aaien en er selfies mee te kunnen nemen. Dierenorganisaties roepen op aangespoelde dieren met rust te laten en de hulpdiensten te bellen.

Op foto's is te zien hoe een toerist het diertje uit het water haalt, en hoe kinderen zich verdringen om het te kunnen aaien terwijl het wordt vastgehouden door volwassenen. Volgens een dierenrechtenorganisatie werd ook het spuitgat van het dolfijntje door nieuwsgierigen dichtgehouden en overleed het beestje uiteindelijk door de stress.

Volgens de organisatie, Equinac, die zich bezighoudt met het redden van zeedieren in nood en het diertje later onderzocht, zijn dolfijnen "bijzonder gevoelig aan stress". "Ze aanraken en zich erboven verdringen om foto's te maken kan hen in een zware shock shock brengen die een hart- en ademfalen kan veroorzaken. Dat is waar dit dier ook aan is gestorven."

'Nog maar eens moeten we vaststellen dat de mens de meest irrationele soort is die er bestaat'

Dierenorganisatie Equinac

"Alle hulp kwam te laat"

Equinac werd op de hoogte gebracht door redders op het strand, die hadden gemerkt hoe zich een menigte vormde rond het dier. Bij aankomst was het dier al overleden. "Een van de redders verloor zijn zenuwen bij het zien van honderden badgasten rond het dier. Hij kon uiteindelijk tot bij het dolfijntje geraken en de menigte uit elkaar drijven, maar alle hulp kwam te laat", aldus Equinac in een boze mededeling.

"Nog maar eens moeten we vaststellen dat de mens de meest irrationele soort is die er bestaat. Velen zijn niet in staat empathie te voelen voor een eenzaam levend wezen, gescheiden van zijn moeder en volledig in de war. Het enige wat ze in hun egoïsme willen doen is een foto nemen en het aanraken terwijl het dier sterft van de stress."

Of het dolfijntje had kunnen overleven zonder de opgelopen stress, wilde Equinac niet gezegd hebben. Mogelijk was het dier al te ziek en kon het zonder zijn moeder sowieso niet overleven. Toch maakt dat niet uit, klink het. "Deze dieren zijn beschermd, ze aanraken en beschadigen is sowieso ook verboden door de wet."

rv30 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Deslimstehier

  En fier dat die 3 gasten zijn . ze hebben nu de dood van het jonge leven op hun naam staan . flink hoor

 • Bob 3*D

  Beschermd,tzal niet,elk jaar worden er nog 100den ritueel gedood op de Fareor-eilanden.Blijft triestig.

 • Bert Ozares

  Wat zeggen ze altijd, het mens'dom' en dierenrijk. Schattig z'on baby dolfijntje maar ipv het beestje te respecteren en met rust te laten denken ze gewoon aan henzelf om likes te krijgen op diverse sociale media dat primeert natuurlijk.

 • maxim vanderveken

  De mens is het enige wezen op aarde dat het niet snapt en gelukkig is het binnen nu en 50 jaar gedaan met onze soort omdat we onszelf uitroeien!

 • Corrupt Belgistan

  Facebook tijdperk

Gesponsord

Meld een bug