Baasje laat stafford op 9-jarig kind los, haar zoon voorkomt erger

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
Een ruzie over een parkeerplaats is onlangs in het Franse Bouguenais nabij Nantes serieus uit de hand gelopen.

Een koppel en hun 13-jarige zoon belde op 24 februari aan bij de woning van een familielid. Niemand deed open en de drie stonden op het punt om terug te wandelen naar hun wagen, maar dat was buiten een buurman gerekend. Hij sprak de drie aan over hun onreglementair parkeren, wat een veelvoorkomend probleem in de buurt is.

De discussie liep al snel uit de hand. Een handgemeen volgde waarbij de buurman en diens vrouw serieuze klappen kregen en op de grond vielen. Volgens de Franse nieuwssite 20 Minutes werd hun 9-jarig kind zelfs met de dood bedreigd.

Het escaleerde pas echt toen de vrouw van het bezoekende echtpaar de autokoffer met opzet opende waardoor hun hond, een American stafford-terriër, uit de wagen sprong. De stafford zonder muilkorf of leiband stond op het punt om aan te vallen. Het negenjarig kind heeft wellicht zijn leven te danken aan het ingrijpen van de 13-jarige zoon. Hij kon in extremis de stafford in bedwang houden.

De gealarmeerde politie kwamen even later ter plaatse. De dertienjarige en zijn ouders hadden toen al het hazenpad gekozen.
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Francine Weckx

  Je geeft je hond het karakter dat je zelf hebt... Zonder fout... En Paco.. Kleine honden zijn blaffende honden omdat ze schrik hebben...

 • ANN LIMBOS

  En dat voor een parkeerplaatske !

 • Patrick Huyghe

  Ik heb al meer dan 10 jaar een Stafford, ik geloof het verhaal wel, het zijn de slimste en de liefste honden, mijn kleindochters kunnen ook met hem doen wat ze willen ... hij luistert naar hen met vingerknip ... probleem van een Stafford is dat hij een status symbool is, het is de sterkste hond, hij heeft uitstraling voor Macho's, en die willen alles behalve een lieve hond, en kunnen er ook niet voor zorgen ... dit volk koop die honden, kan er niet voor zorgen, en er komen ongelukken van ...

 • Charlotte De greef

  Vreselijke mensen! Aanklagen voor poging tot moord.

 • Yoery Camerier

  Van al mijn honden die ik al heb gehad,heeft mijn Stafford het zachtste en liefste karakter.