Baasje (62) wil Mechelse herders eten geven, maar wordt zwaar toegetakeld door drie honden

(Illustratiefoto)
iStock (Illustratiefoto)
Drie Mechelse herders hebben dinsdagavond hun baasje zwaar toegetakeld in Vinalmont (Luik). De 62-jarige vrouw kreeg meerdere beten en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Intussen is ze buiten levensgevaar, meldt Sudinfo.

De vrouw was haar drie Mechelse herders thuis aan het voederen, toen de dieren zich plots tegen haar keerden. De honden gingen vervolgens elkaar te lijf. Eén Mechelse herder liet daarbij het leven. Het is niet duidelijk of de honden vrij rondliepen of in een kooi opgesloten zaten.

De zwaargewonde vrouw werd door haar partner naar de spoeddienst van het ziekenhuis in Hoei gebracht. Ze had meerdere bijtwonden en verkeerde in kritieke toestand. Inmiddels is ze buiten levensgevaar. Door de ernst van haar verwondingen en de kans op infecties ligt ze voorlopig nog op de dienst intensieve zorgen. Een dierenarts heeft de twee overgebleven herdershonden na de aanval laten inslapen.

De politie van de zone Meuse-Hesbaye bevestigt de feiten en meldt dat het parket is ingelicht. Er is een gerechtelijk onderzoek geopend.
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sonia Meys

  Hier gaat weer de reputatie van de mechelse herder. Wij hebben eentje uit het asiel al 4 jaar en zij gaat voor haar naaste door een vuur, waarschijnlijk is de vrouw tussen een gevecht onderling willen tussenkomen.

 • Robertjan lourens

  Dit hoeft idd niet de schuld te zijn van het beest. Werden deze honden in een kennel gehouden?. Of leefden deze honden binnenshuis. Voor dit type hond hoeft er mijn een kleine aanleiding te zijn om te reageren. Deze honden hebben vaak maar 1 baas. Een gesocialiseerde Mechelaar zou dit nooit zomaar doen.

 • Jean-Claude Van Meirhaeghe

  Een hond is nooit betrouwbaar, vandaag is hij lief en morgen kan hij je aanvallen en zeker als er eten mee gemoeid is, ze zijn jaloers zoals velen onder het mensdom

 • Michelle Riphagen

  Er word niet gezegd hoe die herders zich normaalgesproken gedragen

 • Nena De Wit

  Ocharme die honden!! Zal idd wel aan de baasjes liggen. Honden zullen wel opgesloten gezeten hebben!? Mechelse herders zijn schatten van honden maar eenmaal je ze opsluit kunne ze inderdaad agressief worden dus eigen schuld! Maar de beestjes moeten er weer voor boete echt erg deze wereld!!!!