Autopsie bevestigt gruwelijke dood trainer na aanval orka

REUTERS
De 40-jarige Dawn Brancheau, die in februari gedood werd door orka Tilly in Seaworld, liep volgens het vrijgegeven autopsierapport een hele reeks huiveringwekkende verwondingen op aan haar hals, hoofd romp, rug en armen. Op het moment dat de krachtige orka de Canadese trainer onder water trok, had ze duidelijk geen schijn van kans meer om het drama te overleven. Temeer omdat het personeel van SeaWorld de orka niet tijdig onder controle kreeg om het slachtoffer te bevrijden. Ondertussen wil de familie van Dawn Brancheau de openbaarmaking van de gruwelijke video van het drama, tegenhouden.

De orka was zodanig tekeergegaan met zijn trainer dat een heel stuk van haar hoofdhuid was losgerukt en één arm en oor waren afgebeten. Dawn Brancheau liep eveneens talrijke fracturen op aan haar rug, ribben, benen en gezicht.  Haar nekwervel was flink beschadigd en haar lichaam zat helemaal onder de kneuzingen volgens het lijvige rapport. Toen de collega's van Seaworld eindelijk de orka konden isoleren, was het slachtoffer helaas al overleden.

Zwemmen met orka's
Sinds het dodelijke incident neemt orka Tilly niet meer deel aan de shows in het attractiepark en trainers mogen met geen enkele orka nog in het water vertoeven. SeaWorld heeft trouwens een onderzoek ingesteld om na te gaan of zwemmen met de dieren nog wel opportuun is.

Camera's
Ondertussen probeert de familie van de overleden trainer met alle macht het openbaar maken van de video waarop te zien is hoe Dawn Brancheau gedood wordt door de orka, tegen te houden. De tragedie is namelijk gefilmd door de de camera's van Seaworld zelf, die zich rond het aquarium bevinden.

Voyeurisme
Verschillende Amerikaanse media hebben een aanvraag bij het gerecht ingediend om de beelden te mogen bekijken. De advocaat van de familie verklaart alvast terecht: "Voyeurisme is geen grondwettelijk recht, privacy is dat wel". En daar valt natuurlijk iets voor te zeggen. (hlnsydney/kve)

Photo News
 De hoofdhuid van Dawn Brancheau was deels losgerukt en haar arm en oor afgebeten.  
Dawn Brancheau met orka Tilly luttele seconden voor de tragedie.
Photo News Dawn Brancheau met orka Tilly luttele seconden voor de tragedie.
 SeaWorld stelt onderzoek in of zwemmen met orka's nog wel opportuun is.  
Orka Tilly zwemt alleen rond in een klein bassin.
Photo News Orka Tilly zwemt alleen rond in een klein bassin.
Photo News
Photo News