Australische ekster bootst sirenes brandweerwagens na

De Australische ekster in kwestie.
Facebook/Gregory Andrews De Australische ekster in kwestie.
In de Australische stad Newcastle in de door bosbranden geteisterde staat New South Wales, luiden de brandweersirenes zo dikwijls dat een lokale ekster het geluid is beginnen nabootsen.

De Australische vogelaar Gregory Andrews filmde de vogel terwijl hij het geluid van de sirenes nadeed en deelde het filmpje op een lokale Facebookpagina voor liefhebbers van inheemse vogels. “Dit is een van de coolste dingen ooit”, schreef hij bij het filmpje. “Vandaag kwam ik een Australische ekster tegen in Newcastle (NSW) die had geleerd om de sirenes van brandweerwagens en ambulances na te doen.”

De video is intussen al meer dan 2.000 keer gedeeld sinds hij op tweede kerstdag verscheen. “Wat een opmerkelijk bewijs van de intelligentie van deze vogels”, schreef Paul Richards bij de post. “Ik zie ook een ekster die een brandweerwagen nadoet in Newcastle, maar ik zie het meer als een symptoom van klimaatverandering. Een metafysische versie van de ‘kanarie in de koolmijn’”, aldus de man.

De bosbrandencrisis in Australië gaat intussen onverminderd voort. Een marineschip is vandaag aangekomen in Mallacoota om mensen te evacueren van het strand, waar zo’n vierduizend mensen al sinds dinsdag vastzitten in de Australische staat Victoria.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • WALTER WIELANDT

  hier bij ons was er ooit een ekster die voortdurend manneke zat te roepen !!!

 • Peter Schijven

  Mijn hemel, eksters bootsen al sinds mensheugenis geluiden na, maar er zijn weer van die dwaallichten die dit als symptoom van de klimaatverandering zien. Overigens verandert dat klimaat al sinds het ontstaan van de aarde. Maar goed, kennelijk is tegenwoordig alles een symptom van de klimaatverandering.

 • René Mattyns

  Als ik dieren bezig zie denk ik er steeds aan dat de mens nogal veel van de dieren hebben moeten leren, als het niet alles is.Zo hoog oplopen met de mens z'n kunstjes is dus misplaatst.Niet te kloppen zijn ze, ook niet in schoonheid en kracht, onze medebewoners die niet in verzinsels geloven en daar hun leven mee laten beïnvloeden.Dat maakt ze al superieur, slim, intelligent, cognitieve begaafd, en wij maar zeveren

 • Els Schelfhout

  Tuurlijk is die vogel intelligent. Op zijn eigen manier.

 • johny matheeuwsens

  Dat geluid nabootsen, heeft totaal niks met intelligentie te maken. Wel grappig.