Australië verscherpt wetgeving voor diervervoer op schepen

Het schip Bader III in de haven van Adelaide waarop levende dieren vervoerd worden. De nieuwe regels zijn ingevoerd naar aanleiding van videobeelden begin april waarop te zien was hoe 2400 schapen op een vrachtschip stierven. De dieren kwamen vermoedelijk om door de extreme hitte.
EPA Het schip Bader III in de haven van Adelaide waarop levende dieren vervoerd worden. De nieuwe regels zijn ingevoerd naar aanleiding van videobeelden begin april waarop te zien was hoe 2400 schapen op een vrachtschip stierven. De dieren kwamen vermoedelijk om door de extreme hitte.
Australië verplicht schepen die levende dieren vervoeren om voortaan een onafhankelijke toezichthouder voor dierenwelzijn mee aan boord te nemen. Minister David Littleproud van Landbouw maakte bovendien bekend dat schepen in de warme zomermaanden tot 28 procent minder dieren mogen vervoeren.

De nieuwe regels zijn ingevoerd naar aanleiding van videobeelden begin april waarop te zien was hoe 2.400 schapen op een vrachtschip stierven. De dieren kwamen vermoedelijk om door de extreme hitte. Het leidde tot oproepen voor een algeheel vervoersverbod.

De regering heeft strengere wetgeving ingevoerd om vervoerders te bestraffen die zich niet aan de wet houden. Onder de nieuwe regels kan de eigenaar van een bedrijf tot tien jaar gevangenisstraf krijgen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.