Antwerpse Zoo vangt 132 snoeken op die op luchthaven van Zaventem gestrand waren

Zoo Antwerpen
Een lading van kwastvinsnoeken die per vliegtuig getransporteerd werd van Afrika naar Azië, is op de luchthaven van Zaventem gestrand na een administratief probleem. Aangezien het water waarin de dieren zaten te vervuild dreigde te geraken, is de Antwerpse Zoo bereid om ze tijdelijk op te vangen. Het gaat om 132 vissen.

De kwastvinsnoeken zijn afkomstig uit Kameroen, waar ze geen bedreigde diersoort zijn. Het transport was legaal en zou aanvankelijk ook volledig volgens het boekje zijn gebeurd. Door een administratief probleem strandde het transport echter in Brussel in plaats van via de luchthaven van Frankfurt door te vliegen. Die vertraging zorgde voor een ernstige vervuiling van het water. Twaalf dieren overleefden het op de luchthaven al niet.

Na overleg besliste de eigenaar om afstand te doen van de dieren, zodat ze hier konden worden opgevangen. De Zoo Antwerpen besliste om op een vraag daartoe in te gaan. "Wij proberen de overheid altijd te helpen met onze expertise en ervaring", zegt marinebioloog Philippe Jouk van de Zoo. "Er is snel gehandeld in functie van het welzijn van de vissen. De 132 vissen die hier arriveerden, zijn allemaal in leven en worden goed verzorgd."

De Zoo had zelf nog geen kwastvinsnoeken in zijn collectie en zal er daarom een tiental permanent opvangen. De rest zal - eens de dieren aangesterkt zijn - worden aangeboden aan andere aquaria.

Bekijk ook:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gaston FOUBERT

    Beste Frans, die vissen waren niet bedoeld om naar Zaventem te komen wat echter gebeurde door een administratieve vergissing. Bovendien was het transport legaal en is er van corruptie totaal geen sprake.

  • Frans Vermeylen

    Verbied het transport van dieren! Zaventem is dé draaischijf van corruptie in de dieren -en mensenhandel! Brussel airport bestraffen want zij moeten weten wat er allemaal vervoerd wordt in de vliegende moordenaars!