Amerikaanse vrouw (52) wou ravotten met haar honden maar wordt door hen verscheurd

Pitt Bull in a rage .
thinkstock Pitt Bull in a rage .
In Greenville in de Amerikaanse staat South Carolina is een 52-jarige vrouw door haar eigen honden verscheurd terwijl ze met hen aan het ravotten was. Wat eerst een speelse worstelpartij leek, mondde uit in een scène uit een horrorfilm, aldus de buren die nog probeerden haar te redden. De honden takelden haar zo zwaar toe dat ze in het ziekenhuis bezweek aan haar verwondingen. 

De 52-jarige Nancy Cherryl Burgess-Dismuke was volgens het politierapport in de tuin naast haar woonwagen aan het spelen met haar twee honden, iets wat ze volgens haar buren vaker deed. Maar het liep deze keer helemaal mis. De honden werden agressief en reten haar in stukken. 

“Eerst leek het alsof ze aan het spelen waren. Dan leek het wel alsof ze levend werd opgegeten”, vertelt buurvrouw Amber Greeg, die de hulpdiensten verwittigde. Twee andere buren, William Long en Denzel Whiteside, schoten ter hulp toen ze hoorden wat er gaande was. Ze grepen objecten om de honden van haar af te slaan. Toen ze daar eindelijk in slaagden, was het slachtoffer heel zwaar toegetakeld. “Eén arm was ze al helemaal kwijt en de andere bengelde nog amper aan haar lichaam... Het waren de langste tien minuten van mijn leven”, zegt Whiteside, die geschokt reageerde toen hij hoorde dat Burgess-Dismuke het niet had gehaald. Ze stierf in het ziekenhuis aan haar verwondingen. 

De honden, die Burgess-Dismuke zelf beschreef als boxer-mengelingen, werden meegenomen en de dag erop geëuthanaseerd. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MYRTHE PASS

  En de honden werden OPNIEUW geëuthanaseerd?! Dit is iets wat de vrouw in kwestie nooit gewild had.

 • Tom Der Kinderen

  Hoeveel van de kenners hier hebben al een bull opgevoed of werken er dagelijks mee? Ik heb nog nooit last gehad met mijn bulls maar als beginner , zwakkeling of mens die er geen verstand van heeft of tijd voor over heeft blijf je er beter ver weg van.

 • David Lievens

  Net zoals bij mensen kan een hond een gedragsstoornis hebben, dat is simpel te testen. Honden die het niet hebben en opgevoed worden zullen nooit iets doen. Je moet ook hun signalen respecteren, een hond zal u meermaals waarschuwen. In dit verhaal wordt niet alles verteld.

 • Juliette Francois

  Dat is het probleem van kruisingen. Het doel is om een steeds sterkere en agressievere hond te kweken. Meedogenloze bloedhonden met de gekende gevolgen. Een pitbull is geen ras maar een resultaat van gemanipuleerde kruisingen.

 • christophe voets

  Melissa, pitbulls? Het artikel spreekt over boxer mengelingen..