Amerikaanse poseert trots met doodgeschoten zeldzame giraf

De vrouw poseert trots voor de dode giraf
Tess Thompson Talley De vrouw poseert trots voor de dode giraf
Een Amerikaanse vrouw gaat als een razende over het internet met een foto van een door haar doodgeschoten zeldzame zwarte giraf. Tessa Thompson Talley deelde al eerder foto’s van doodgeschoten dieren uit Zuid-Afrika. In dit geval schreef ze bij de foto "dit is een droom die uitkomt". Na een storm van protest verwijderde Talley haar foto's, maar toen had het internet ze al gevonden.

Talley schoot de giraf vorig jaar al dood, maar haar gaan pas nu viraal. De blonde jaagster werd in begeleidende teksten "moordenaar", "beest" en een "ziek persoon" genoemd en mensen vertelden haar online dat ze naar de hel zou gaan. Velen zagen ook het liefst het hoofd van de jaagster aan de muur. Inmiddels hebben boze Amerikanen online bekend gemaakt waar de vrouw woont en wie haar man is.

Vergunningen

Veel mensen vragen zich ook af waarom Zuid-Afrika de jacht nog steeds mogelijk maakt. Ze willen dat de regering een einde maakt aan het verlenen van vergunningen aan buitenlanders die voor de lol komen jagen.

Talley was zelf uitermate content met haar vangst.  "Once in a lifetime. Ik zag deze zeldzame zwarte giraffe, een mannetje, en hield hem een tijdje in de gaten. Ik wist: dit is hem. Hij was 18 jaar oud, woog bijna tweeduizend kilo en ik ben gezegend zo’n 900 kilo vlees van hem te krijgen", schreef ze bij de foto's.

Andrew Claude Talley, de man van de vrouw die trots poseert bij een doodgeschoten zeldzame giraffe, heeft woest gereageerd op de bedreigingen aan het adres van zijn vrouw. Op Facebook daagt hij de bedreigers uit. "Kom maar op. Kijken of jullie meer zijn dan toetsenbordkrijgers", klinkt het. 

Volgens hem zijn de critici laf en hypocriet. "Ze dragen leren schoenen, riemen, kleding en tassen maar weten ondertussen niets van wildbeheer." Talley beschrijft zijn vrouw als een liefdevol en humaan persoon. Hij daagt iedereen uit hem op te zoeken. "Stuur me gerust een persoonlijk bericht en ik laat je weten waar we afspreken. Ik ben hier, laat maar zien wat je hebt."

Andrew Talley laat overigens op zijn Facebookpagina zien dat hij ook van jagen houdt. Zo poseert hij zelf bij een neergeschoten krokodil.

Facebook

LEES OOK:  “Jaag nu maar in de hel”: jaagster (27) stapt uit leven na jaren van online pesterijen en nog houdt het niet op
107 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jaak Meyers

  Met zo een kaliber geweer in huis zou ik toch niet de held gaan uithangen aan hun huis.

 • Jozef Schrijnen

  Als de vrouw hier een vergunning voor had, heeft zij niets misdaan.

 • Gunther Abers

  Beide kanten bluffen

 • Els Pauwels

  is er dan geen wet dat zoiets verbied? en indien ja, waarom worden deze mensen dan niet opgespoord?

 • victor vandesande

  De fout ligt idd bij de regering van Z Afrika die nog steeds vergunningen afgeeft aan wie ze betaalt. Maar dat mens is natuurlijk nog steeds oliedom...niet als haar vent , ze leven nog in de prehistorie ...